Noarootsi ühendustee rajamine maksaks 15 miljonit eurot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noarootsi sild 013

Noarootsi ühendustee variandid. Eskiis

Veidi üle kahe kilomeetri pikkuse Noarootsi ühendustee rajamine läheks maksma 15 miljonit eurot, näitab valmimisjärgus analüüs.

Noarootsi tammi ehitamine on viimase saja aasta jooksul juba kolmandat korda laineharjale tõusnud. Praegu on valmimas ühendustee analüüs, peatselt toimub selle avalik esitlus.

Eelmise aasta lõpus sõlmisid Lääne maavalitsus, Noarootsi vallavalitsus ja Ridala vallavalitsus lepingu Noarootsi – Uuemõisa silla tehnilise teostatavuse analüüsiks. Analüüs telliti firmalt Skepast & Puhkim OÜ ning selle esialgne variant valmis aprillis. Analüüsiti praegust liiklust ja prognoositi sillaliiklust, valiti välja ka teetammi ja silla trass. Loe lähemalt Lääne Elu tänasest paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
6 aastat tagasi

Läänemaa kivihunnikuid täis, talumehed teeks 10-12 milliga ära nagu nalja ja raha jääks Läänemaale.

hiinlased
6 aastat tagasi
Reply to  Külamees

teeks tagalahest riisipõllu, muda olemas, teenindustee oleks ka neile vajalik, oleks kuuajaga valmis

UNO
6 aastat tagasi

EESTIS PUUDUB SELLINE VALITSUS KES OLEKS SELLISEID
ASJU VÕIMELINE TEGEMAA. RÄÄKIMATA VEEL SAARTE VAHELISEST PÕSI ÜHENDUSET. PRAAMIDGA PROPLEEMI EI LAHENDATA JA RIIGI KULUTUSE AINUL SUURENEVA . SAARE RAHVA AGA ON IKKA ILMA KINDLA ILMASTIKU KINDLATA ÜHENDUSETA MANDRIGA

olku
6 aastat tagasi

Kas suvi buss hakab käima Dirhami sadamale-

ja
6 aastat tagasi

tuleb teha 2 silda, teine tagavaraks ning mõlemad neljarealised kiirteed

Kiitos+!
6 aastat tagasi

Too on hea plaan ! Põhiline,et plaaniks ei jääks ainult.

Pilbo baggins
6 aastat tagasi

Tehke se asi valmis siis räägime edasi.

eelmisele
6 aastat tagasi

Tuleb tervida julgeid ja suuri mõtteid.Mis viga teki all tervet maailma kiruda ja kõiki mingite tühiste valimistega seostada.

Imelik
6 aastat tagasi

Väga vastuoluline idee. Rahas tõenäoliselt küsimus ei ole. Realiseerimisel ehitataks ilmselt Noarootsi rannaäär täis. Tamm toob kohe meelde väidetavad mõjud loodusele Muhu tammi puhul. Haapsalu tähtsus transpordi ja kaubanduse keskusena tõuseks. Küsimus- kas me seda kõike sooviksime?

Juss
6 aastat tagasi

Üle looduskaitseala merre maantee ehitamine, mille ühes otsas elanike praktiliselt polegi on lihtsalt rumal.

Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Kui lolliks ikka valijaid peetakse… Nojah Haapsalu tänavate korda tegemine või raudtee on juba utoopia ja nii leiutati uus plaan..
Tänapäeva Ostap Benderitele soovitaks veel silda Hiiumaale. Soovitavalt läbi Vormsi, mille keskelt võiks läbi kaevata laevatatava kanali..
Ja Kiltsi kosmodroom…