Kevin Sakson tuli kuulitõukes Eesti noorte karikavõitjaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kevin Sakson
Kevin Sakson. Foto: erakogu

Rakveres toimunud Eesti noorte karikavõistlustel osales üle 300 noore kergejõustiklase 32 Eesti kergejõustikuklubist. Karikavõistlused on võistlus, kus võisteldakse juunioride vahenditega ja vanuselt nooremad, näiteks U16 vanuserühma sportlased peavad ka jooksurajal endast vanematega rinda pistma. Seega igati hea võistlus enese vormi kontrollimiseks ja oma vanuserühma edetabeli kohtade parandamiseks.

Eesti noored kergejõustikutipud näitasid vihmasele kergejõustikupäevale vaatamata häid tulemusi. Lisandus ka noori, kes täitsid erinevate noorte tiitlivõistluse normatiivid. Ka meie maakonna noortelt kergeatleetidelt tulid mitmed väga head tulemused.

Noormeeste kuulitõukes näitas päeva parimat tulemust ja tuli Eesti noorte karikavõitjaks Haapslau Kergejõustikuklubi sportlane Kevin Sakson. U18 vanuseastme sportlane alistas endast ka kaks aastat vanemad juuniorid tõugates 6.kg raudmuna 15.91. Kettaheites saavutas noormees kolmanda koha. Tema tulemuseks 1,75 kg kettaga mõõdeti 46.85. Poiste U18 hooaja edetabelis hoiab Sakson nii kuulitõukes, kui kettaheites kindlalt liidripositsiooni.

Teine Haapsalu Kergejõustikuklubi sportlane, Anna-Maria Vjazemski jooksis Rakveres 100 meetrit ajaga 13.36. Väga tihedas neidude sprindis andis see 21 koha.

Läänemaa Kergejõustikuklubi noorsportlased tegid kaks head jooksutulemust. 14 aastane Virgo Vallik jooksis 1500 meetris uue isikliku rekordi. Aeg 5.00.44 andis 12 koha. Hooaja Eesti edetabelis tõstab see Lihula gümnaasiumi õpilase U16 vanuseklassis kaheksandale reale.

Teine Lihula gümnaasiumi sportlane, Martin Teppan jooksis karikavõistlustel 400 meetrit. 17 aastane mitmekordne Eesti noorte meister 800 meetri jooksus saavutas väga korraliku isikliku rekordi 53.23. Võistlustel andis see seitsmenda koha. Hooaja edetabelis annab see poiste U18 vanuseklassis kõrge kuuenda positsiooni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments