Eesti parim koduveinimeister on Katrin Ratt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Katrin Ratt (1280x718)Parim koduveinimeister Katrin Ratt. Foto: Maaleht

Täna selgitati Haapsalu veinipäevadel juba seitsmendat korda välja Maalehe ja Veinivilla koduveinikonkursi aasta parim koduvein.

Finaali pääsenud veinimeistreid oli 14, veine kokku 17. Professionaalsetest veiniasjatundjatest koosnev žürii sai iga veini hindamisel jagada punkte ühest viieni, keskmine punktisumma andiski koha edetabelis.

Parimate Eesti koduveinide pingerida:

  1. Katrin Ratt kirsivein
  2. Urmas Rahuvarm kirsivein
  3. Paul Sõrmus jääsiider

Oma hinnangu koduveinidele andis ka veinifestivali külalistest koosnev rahvažürii, kelle lemmikuks osutus Elmer Truija vaarikavein.

Maalehe ja Veinivilla koduveinikonkurss toimus juba seitsmendat korda, tänavu laekus võistlusele kokku täpselt 100 veini (eelmisel aastal 204 veini). Esimest korda konkursi ajaloos ei olnud ülekaalus õunaveinid, vaid hoopis sõstarde ja tikrite klass – 22 veini. Võrdselt 20 oli nii õuna kui ka rabarberit ja ebatavalisemaid tooraineid, 10 metsamarju, luuviljalisi ja arooniaid-pihlakaid. Eriliselt väärib esiletõstu asjaolu, et tervelt 40% saabunud pudelitest olid juba 2–5 aastat küpsenud, mitte verivärsked, äsja korgi alla saanud veinid.

Sel aastal oli veinimeistreid kokku 42. Mitu aastat on väga suur hulk veine saabunud Tallinnast ja Harjumaalt, Tartust ja Saaremaalt. Seekord juhtis küll 26 veiniga endiselt Harjumaa, kuid Võrumaalt saadeti võistlema 14 veini – sama palju kui Tallinnast. Kesine oli Tartumaa veinimeistrite osavõtt – sealtkandist jõudis konkursile ainult üks vein nagu ka Valgamaalt ja Raplamaalt.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marele
6 aastat tagasi

Juua täis rahvas ei ole poliitikale nii ohtlik seega tuleb alustada võimalikult varases nooruses ja muusika saatel.

mare
6 aastat tagasi

Mina aru ei saa, miks peab seda alkoholismi nii idealiseerima ? Kas tõesti raha imu on nii suur et peab üle laipade seda tegema