Esmaspäeval algab Kõmsi–Virtsu teelõigu rekonstrueerimine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

kõmsi-virtsu teelõikEsmaspäeval, 5. juunil alustatakse Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maanteel km 56,3-65,0 Kõmsi–Virtsu lõigu ehitustöödega.

Teetööde käigus ümbersõite ette nähtud ei ole, kuid arvestada tuleb liikluspiirangutega vahetult töötsoonis ning ajal, mil tee on veel lõplikult asfalteerimata.

Töötsoonis on liikumiskiirus 30-50 km/h, olenevalt teostatavatest töödest. Tööd teostakse selliselt, et vähemalt üks sõidusuund on liiklejatele alati avatud. Kõigi tööde teostamisel ja tööde vaheaegadel, kus pole tagatud vähemalt 1+1 sõiduraja olemasolu, kasutatakse liiklusreguleerijaid. Väljaspool praamide liikumise aega võib kasutada foorjuhtimist.

„Liikluse korraldamisel püüame arvestada võimalike Saaremaa praamiliiklusest tulenevate eripäradega ja Saaremaal toimuvate suursündmustega,“ selgitas Maanteeameti lääne regiooni projektijuht Urmas Robam. „Nendel päevadel püüame koostöös ehitajaga tagada 1+1 sõiduradadega sõidetavuse.“

Töid teostatakse lõikude kaupa, esimeses etapis alustatakse töödega u 4,3 km pikkusel lõigul. Orienteeruvalt kuu aja pärast alustatakse töödega ülejäänud lõikudel.

Projekti tulemusena viiakse teelõigu amortiseerunud katte vastavusse liiklussagedusega ning tõstetakse sõidumugavust ja liiklusohutust.

Tööde käigus rajatakse uued dreen- ja killustikukihid, uued aluskihid ning kogu lõigule uus kahekihiline asfaltbetoonkate. Asendatakse kõik olemasolevad truubid ja liikluskorraldusvahendid, osaliselt tõstetakse ümber tehnovõrke.

„Teelõigu remondilt üle jäävast taaskasutatavast freespurust ehitatakse Kõmsi–Mõisaküla–Salevere kruusateele umbes 5,5 km mustsegust katet,“ selgitas projektijuht Robam.

Töid teostab TREV-2 Grupp AS, omanikujärelevalvet Teehoiu Partnerid OÜ. Tööde lepinguline maksumus on 4,2 miljonit eurot. Lõigu rekonstrueerimine lõpeb selle aasta novembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Algas Koluvere – Üdruma teelõigu remont | Lääne Elu
6 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Esmaspäeval algab Kõmsi–Virtsu teelõigu rekonstrueerimine" […]

Anonüümne
6 aastat tagasi

Mõttetu kiunu kiskumine. Pärast seda remonti on ju 2x parem saaremaale sõita. Aga et kohe terve suvi” rikutud- no anna olla..

kohalik
6 aastat tagasi

Vana tammi pealt saab ka 😀