Meremees hakkab Vatlas baari pidama

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

vatla baar

Vatla baar avab taas uksed. Foto: arhiiv

Hanila vallas Vatla mäel asuv baar avab uksed niipea, kui uus baaripidaja Meelis Elmers leiab omale poole kohaga koka ja klienditeenindaja.

Elmers koos abikaasaga võttis kunagise kolhoosikontori hoones asuva baari selle omanikult Ivan Nikitinilt esialgu üheks aastaks rendile ja otsib sinna töötajaid. Üks kokk on, vaja oleks veel teist, poole kohaga, ja klienditeenindajat. Kui töötajad leitud, teeb Elmers baari lahti. „Kuupäeva ei julge öelda. Kaks nädalat olen töötajaid jahtinud, aga seis pole kiita,” ütles Elmers.

Elmersil on plaan, et baar oleks argipäeviti lahti kella üheteistkümnest hommikul kuueni õhtul, nädala lõpus kauem. „Esialgu pakume tavalist toitu, edaspidi tahaks millegi päris oma ja erilisega välja tulla,” ütles Elmers.

Elmers on pärit Vatla kandist Nehatust. Viimased kümmekond aastat on ta elanud Haapsalus ja kaubalaeva peal merd sõitnud. Baari hakkab Elmers pidama meremehetöö kõrvalt.

Ivan Nikitin ostis Vatla baari viis aastat tagasi, tegi seal kaks aastat remonti ja mullu mai alguses avas 14 aastat kinni olnud baar uksed. Tollase baarijuhataja Mare Rannaoja sõnul käis toona avaõhtul baarist läbi 300 inimest. Baar oli lahti iga päev, sh reedeti ja laupäeviti kella kolmeni öösel. Juba juuli lõpus tõmbus baar koomale: oli lahti vaid reedest pühapäevani, põhjuseks tööjõupuudus. Mõne aja pärast oli baar lahti vaid ettetellimisel. Suve lõpus pandi uksed kinni.

Vatla lähimad baarid asuvad mõnekümne kilomeetri kaugusel Lihulas, Virtsus ja Varblas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kadri
6 aastat tagasi

No ainult negatiivsus,,,ootame, vaatame, las meremees möllab,,,juhuuu, ilmselt rumm saab olema majajook 🙂

Pook
6 aastat tagasi

Baar ei ole tänapäeval enam koht kus söömas käija. Baar tuleb teha selleks kus mehed saaksid mõnusalt seltskonnaga kärakat panna ja harakaid lantida.

Arvos
6 aastat tagasi

Astusin läbi kui avati. Süüa polnud midagi, burger ja paar mikroahjus soojaks lastavat poolfabrikaati.

megairw
6 aastat tagasi

Las inimene mässab – tema papp , kulutab kus tahab . Kui suvel lahti on , võib olla astun isegi läbi

Andrus
6 aastat tagasi

Palju neid uudiseid selle baari avamisest tuleb ? Iga kord kui avatakse on lugu lehes aga kui kinni pannakse siis ei ridagi.

ma
6 aastat tagasi

läheks küll, eelmisel korral jõuti ennem kinni panna.

.
6 aastat tagasi

Mõtetu !