Omanik on valmis nii Haapsalu raudteetammi müümiseks kui ka koostööks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Riisipere-Turba raudtee 036

Riisipere raudteejaam. URMAS LAURI

Riisiperest Haapsalu suunas kulgeva raudteetammi muldkeha erastati 20 aastat tagasi, kuid õigus sellega tegutseda on paari aasta eest Haapsalu raudtee taastamiseks loodud erafirmal Lääne Raudtee, vahendas „Aktuaalne kaamera” ERRi Läänemaa korresondendi Juhan Hepneri uudislugu.

Lääne Raudee on valmis tammi nii müüma kui ka tõsisemaks koostööks.

"Meie oleme valmis kõikide variantidega läbi rääkima, mis raudteed Haapsalu poole sikutaks. Võime ka müüa, hind võiks siis selguda erapooletu hindaja kaudu. Aga võime ka kõik senitehtu ja omatu panna koos EVR-iga ühte äriühingusse, mis tegeleks raudtee ehitamisega Haapsaluni," rääkis AS Lääne Raudtee nõukogu liige Koit Uus.

Majandusministri Kadri Simsoni hinnangul on siiski mõistlik, et infrastruktuuri opereerib Eesti Raudtee. Kui palju on riik valmis tammi eest maksma, ta ei öelnud.

„Aktuaalne kaamera” uudislugu vaata siit!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
6 aastat tagasi

kas KEK oli ka kunagi riigi oma ja siis hiljem erastatud ?

Ibra
6 aastat tagasi

Alles mõni pääv takasi kirjutatti et Koit ostis selle rauddeetammi paari tuhande krooniga ja nüüd müüb saja miljoni euroga.

Pook
6 aastat tagasi

Ja kui uus nõus pole siis meie oleme ja vedagi oma sodi ise riigimaalt minema!

läänlane
6 aastat tagasi

1 kroon/1 kilomeeter ju müüdi. Relsside eest sai kindlasti korraliku tasu ja kruusa eest tasutud. Nüüd siis ehk maksta 1€/ 1 km- siis ka 15x tasu juba.

Pook
6 aastat tagasi

See nö tamm on hunnik kruusa ja kogu lugu. Maad ju pole. Ega see suurt maksa midagi. Meile kast õlut ja Uusile 10000 euri ja lööb käed.

mani
6 aastat tagasi

Sellised asjad peaks olema turuhind ja sundvõõrandamine. Muidu ütlen et alla milli ei müü.

Vandaal
6 aastat tagasi

Olen valmis raha saamiseks!