Avakülg » Pealugu, Uudised » Mais tõusis ülekaalukalt populaarseimaks Reformierakond

Mais tõusis ülekaalukalt populaarseimaks Reformierakond (13)

Minister Hanno Pevkur 056

Võimuliitu juhtiva Keskerakonna reitingu järsku langus tuleneb igati õigustatud kriitikast koalitsiooni aadressil, leiab Reformierakonna juht Hanno Pevkur. Foto: Urmas Lauri

Maikuus tõusis ülekaalukalt populaarseimaks parteiks Reformierakond, Keskerakond on võrdluses aprilliga toetuses aga oluliselt kaotanud, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Reformierakonda toetas mais 27,5, Keskerakonda 21,8, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 17,8, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 13,4, Vabaerakonda 9,9 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 5,6 protsenti.

Võrreldes aprilliga tõusis Reformierakonna toetus 3, SDE toetus 2,4 ja IRL-i toetus 0,9 protsendipunkti. Keskerakonna toetus langes 3, Vabaerakonna toetus 1,3 ja EKRE toetus 0,7 protsendipunkti võrra.

Parlamendivälistest erakondadest oli 3,7 protsendiga suurim toetus erakonnal Eestimaa Rohelised, mille toetus langes kuuga 1,2 protsendipunkti.

Valitsuskoalitsiooni toetus oli mais sarnaselt aprilliga 45 protsenti. Oma eelistust ei osanud öelda 27,1 protsenti küsitletutest, mida oli 1,5 protsendipunkti võrra enam kui aprillis.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 12.-18. maini 950 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

13 “Mais tõusis ülekaalukalt populaarseimaks Reformierakond”

 1. see bikiinivoor toimus

 2. pole, kes kuhugi reitinguga tõusis või langes, fakt on see, et riik on täpselt nii vaene kui ta on ja saagu pukki ükskõik kes ja mis erakond ,kehtib vanasõna,, kus pole, sealt ei võta ka surm,,. Nii,et vireleme edasi.

 3. seda vaesust nähakse, kingime kreekale, lõuna koreale,nn. pagulastele

 4. Mis vaesusest te siin jahute. Vaadake suurte marketite parklatesse ja suvetuuride publikumi. Autosid pole kuhugi parkida kuigi piletid on kallid jne. Maal ringisõites hoovides mitu autot ja uhked murutraktorid. Ei ütleks et vaene aeg. Jah igal ajal on vaeseid ja neid kes ei suudagi tasustatavat tööd teha , nii lihtsalt on ja nii jääb.

 5. See reiting ei tähenda mitte midagi.Kes ütleb,et see veebiuuring
  ei ole üksühene e-hääletusega.Et
  need hääled “ei oska öelda” pööratakse vajaliku erakonna kasuks.Reffidel nii körge reiting?
  Unes ja pildiraamatus.

  • Kesikurotil juba vesi ahjus – ole mureta , see on alles algus , varsti võrdlete oma reitingut vabaerakonnaga

 6. Inimesed, kes maailmas ringi vaadanud võivad kinnitada, et pole me vaesed midagi. Virisejad pole vaesust näinudki. Me oleme kõik lihtsalt liiga palju tahtma hakanud. Aga elada tuleb ikka rahakoti järgi. Kui pole rohkem teeninud, tulebki vähem kulutada. Seda võrdset jagamist oleme nõukogude ajal näinud küll. Ei tule sellest sotside ja keski unistusest välja midagi. Raha puu otsas ei kasva.

 7. kindlasti reformierakond,kes on aastaid toetanud igasugu erastamisi.Ostan riigilt paari euro eest riigi vara,hiljem müün tagasi miljonite eest.See skeem on ju aastaid toiminud reffde valitsemise ajal……

 8. “Õigustatud kriitika spetsialist” võiks hoopis välja tuua, mida on RE pakkuda, mida pole veel 17 aasta jooksul “pakutud”. Veel rohkem silte, vastandumisi ning
  veel vähem rahvast? Veel vähem investeeringuid riiki ja rohkem “välisinvestorite
  ja kapitali meelitamist”?
  Tänan aga olen väsinud pealt vaatamast sellist utopistliku jura. Sel juhul tuleb tõdeda, et iga rahvas on oma saatust väärt.

 9. No sokiTaavi ju ütles, et peenhäälestus veel teha. Ehk siis kuldmündipartei arvates oli kõik hästi. Ju siis ikka pole, näed Nebokat peab nüüd oma luksautod maha müüma. Nii te reeturid omasid hoiategi?

Kommenteeri

Viimased uudised

css.php

© 2017 Lääne Elu. All Rights Reserved.