Haapsalust startivale Muhu väina regatile on registreerunud 40 jahti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Muhu väina  regatt Haapsalus (arvo tarmula) (32)
Muhu väina regari üks vahepeatustest oli mullu Haapsalus, kust tänavune regatt alguse saab. Foto: Arvo Tarmula

8. juulil Haapsalust startivale Muhu väina regatile on praeguseks registreerunud 40 jahti, kuid korraldajad ootavad osalema umbes 130 jahti.

Teisipäevase seisuga on registreerunud 40 jahti, neist 14 on välismaalt – Lätist, Leedust ja Venemaalt, ütles BNS-ile regati infojuht Piret Salmistu. “Sel aastal lõpeb regatt Lätis ja seetõttu on sealsed purjetajad aktiivselt end kirja pannud,” lisas ta.

Salmistu sõnas, et suurem hulk osalejaid on veel registreerumata ja nad panevad end kirja mai lõpus. “Kindel, et kahe nädala jooksul olukord suuresti muutub, ootame regatile umbes 130 jahti.”

7.-15. juulini toimuva A. Le Coq 60. Muhu väina regati sadamad sel aastal on Haapsalu, Kuivastu, Roomassaare, Kihnu, Pärnu ja Riia. Avastart antakse 8. juulil Haapsalus. Registreerimise ja mõõtmisprotsessiga alustatakse erinevalt tavapärasest juba reedel, 7. juulil. Ka esimese etapi start antakse laupäeval, mitte pühapäeval nagu tavaliselt.

Salmistu sõnul teevad regati korraldajad kõik selleks, et ka väiksemad jahid ei pelgaks Riiga sõita. “Pakume tagasitulekuks isegi maismaatransporti,” sõnas ta. “Kindlasti näeme hea meelega, et ka väiksed jahid panevad end kirja, praeguseks on neid ehk veidi vähe.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments