Viigi ääres tuleb talisuplusõhtu algajatele

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

talisupleja 3

Foto arhiiv

Laupäeva õhtupoolikult korraldavad Haapsalu talisuplejad Väikse viigi ääres suvehooaja avaürituse, millest julgustavad osa võtma neid, kes pole päris talisuplust julgenud veel proovida.

„Algajatele on väljakutse ka seitsmekraadises vees ujumine, kuigi paistab, et tegelikult on vesi siis juba 8-9 kandis,” ütles talisupleja Kertu Kaljuveer.

Viigi äärde tuuakse laupäeval ka saun. „Paljud tuttavad, keda olen talvel suplema kutsunud, on öelnud, et tuleks küll, kui saun ka oleks. Tegelikult ei ole sauna talisupluseks vaja, see on psühholoogiline moment,” ütles Kertu Kaljuveer.

Reaalne kasu saunast on see, et saab mitu korda külmas vees käia ja end pärast jälle üles soojendada. Samuti on kohal telk, kus saab riideid vahetada. Inimesi oodatakse laupäeva õhtul kuuest kümneni.

Kaljuveer ise läks esimene kord jääauku möödunud talvel ja see talv oli tema esimene täis-talisuplushooaeg. „Alguses on külm, alguses on alati külm, ka suvel 25 kraadiga. Kui ujud, hakkab soe,” kirjeldas ta talisupluskogemust.

Haapsalus tegeleb talisuplusega tema hinnangul 40-50 inimest ja just viimasel talvel kasvas see arv plahvatuslikult.

„Enamus tekkis just sel talvel. Tuli sõber proovima, kutsus järgmine kord oma sõbrad – nii see kasvas,” sõnas Kaljuveer. Kertu Kaljuveer lükkas ümber müüdi, et talisuplusega tegelemiseks peab hakkama ennast sügisel vähehaaval külmema veega harjutama. „Võib tulla täiesti keset talve ja pauh vette. Nii sel talvel meil inimesed tulid ka. Ainult terve peab olema,” ütles ta.

Muidu käivad Haapsalu talisuplejad ujumas Westmeri sadama juures. Plaanid on suured – tahetakse Haapsallu rajada talisupluskeskus. Sadama kõrvale eraldas linn selleks neile maad. Rahataotlused on saadetud KOPi ja EV100 taotlusvoorudesse. Talisuplejad soovivad silda ja soojakut, mis mõlemad tuleks teisaldatavad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kertu+Kaljuveer
6 aastat tagasi

Talisuplejate suvehooaja alustamine möödus igati meeleolukalt. Tänud ja tervitused kõigile, kes vette+sauna tulid ja ka neile, kes kaldalt vaatama jäid. Pildialbum leitav siit https://www.facebook.com/pg/haapsalutalisuplejad/photos/?tab=album&album_id=1049758285154354

plahvatuslikult
6 aastat tagasi

palju soovib sügisel algavatele päikesevõtmise kursustele, mis on mõeldud algajatele

Maali+maalt
6 aastat tagasi

See töötu politseinik kes lapsi tiris ja sakutas nüüd talisupleja:)) Homme Rooma maadleja ja ülehomme niisama mõnus mees kes istub kuuldavasti laeva kubrikus ja on vait kui sukk kui rekkamehed üleval tekil õlut lasevad… Raske selline pool pätt pool ment olla. Nagu segavereline koer:))

Kertu Kaljuveer
6 aastat tagasi

Ürituse kohta leiab infot ka Facebookist https://www.facebook.com/events/1350044828410057/

Kertu
6 aastat tagasi

Nii ta on. LE otsis selle vist oma pildipangast.

Alari Luik
6 aastat tagasi

Pildil olen vist mina. Fotograafiks Veske.