Läänemaa noortekeskused said üle 10 000 euro projektiraha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teeme ära huvikeskuses

Haapsalu noortekeskus. Foto arhiiv

Läänemaa noortekeskused said Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursilt oma projektidele üle 10 000 euro toetust.

Riigi toetus eraldati seitsmele projektile kogusummas 10 170 eurot. Rahastuse abiga viiakse tänavu Läänemaal ellu mitmeid põnevaid noortele suunatud sündmusi ja ettevõtmisi. Näiteks uuendatakse Palivere noortekeskuse DJ-vahendeid ja sõidetakse Taeblast ühisreisiga Lõuna-Eestisse.

Projektide hindamiskomisjonis osalenud ENTK peaeksperdi Liisi Noode sõnul laekus tänavu mullusest rohkem taotlusi, kaheksa asemel 11.

“Mitmed projektid pöörasid tähelepanu sellele, et luua noortele täiendavaid võimalusi väljaspool noortekeskust mitteformaalseks õppeks, aga soetatakse ka vahendeid noortekeskusesse noortele täiendavate võimaluste pakkumiseks,” ütles Noode.

Hea näitena võib välja tuua Palivere Noortekeskuse projekti “Õpime läbi muusika”. Projekti tulemusel uuendatakse ja täiendatakse noortekeskuses DJ-vahendeid, viiakse ellu helitehnika ja DJ-koolitused noortele, mille tulemusel oskavad noored helitehnikat kasutada. Noored omakorda viivad läbi neli sündmust, kasutades koolitustel õpitud teadmisi ja oskusi.

Maakonnale eraldatava toetussumma suurus sõltub seal elavate noorte arvust. Nii oli mõnes maakonnas, kus oli palju taotlejaid, iga euro peale tihe konkurents. Mõnes aga sai kõiki projekte toetada täies mahus.

Ühtekokku esitati avatud noortekeskuste projektikonkursile 222 projekti, mis on 15 võrra enam kui eelmisel aastal. Maakondlike hindamiskomisjonide ettepanekute alusel eraldatakse selle aasta konkursi raames toetust 178 projektile üle kogu Eesti kogumahus 236 197 eurot.

Läänemaal avatud noortekeskuste projektikonkursist rahastuse saanud projektid:

Haapsalu Kastani ANK; “Noorte liikumisaktiivsuse ja sotsialiseerumise toetamine noortekeskuses”; 1250 eurot

Haapsalu Wiedemanni Avatud Noortekeskus; “Aktiivsus on tervise varaait ja edu saladus”; 2397 eurot

Lääne-Nigula valla Noortekeskus; “Ohutu suvi”; 1400 eurot

Palivere Noortekeskus; “Õpime läbi muusika”; 1802 eurot

Pürksi Vabaajakeskus; “Noored õue liikuma”; 939 eurot

Taebla Noortekeskus; “Teabe- ja lõõgastus ühisreis Lõuna-Eestisse;” 1152 eurot

Risti ANK; “Noortekeskus laieneb õue”; 1230 eurot

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments