Läänemaa aasta ema 2017 on Rita Lai

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sel aastal saab Läänema aasta ema tiitli Piirsalus elav Rita Lai, kes on koos abikaasaga üles kasvatanud kolm tublit poega. Rita on oma kodukoha kogukonna seltsitevuste eestvedajaja, aktiivne Naiskodukaitse liige ning hinnatud töötaja Risti hooldekodus. Rita Lai kandidatuur esitati sel aastal lausa kahel korral ning ka varasemalt on teda kandidaadina esile seatud.

Rita Lai on Läänemaa elanik olnud 32 aastat. Ta on olnud 30 aastat abielus ning üles kasvatanud 3 poega. Rita Lai kandidatuuri esitaja toob esile: “Pean oluliseks, et minu poolt pakutud kandidaat on kasvatanud kõigist oma lastest igati täisväärtuslikud mehed, oma kodukoha patrioodid lausa“. Rita pojad on rajanud endale kodud endises Risti vallas ning kõik kolm töötavad päästjatena.

Rital on 5 lapselast, kelle kasvatamises ta igal võimalikul juhul osaleb.

Erialalt on Rita Lai sekretär-asjaajaja ning kõrgharitud raamatupidaja. Viimased 10 aastat on ta töötanud Risti hooldekodus. Rita täiendab end pidevalt ning õpib hetkel Haapsalu kutsehariduskeskuses eakate hooldamist.

Ta osaleb aktiivselt kogukondlikes tegevustes ning on Piirsalu külaseltsi liige ja raamatupidaja. Samuti on ta kauaaegne rahvatantsurühma Heide-Tõmme liige ning kuulub Naiskodukaitse ridadesse.

Sel aastal esitati Läänemaa aasta ema tiitlile kolm kandidaati. Rita Lai on Lääne-Nigula valla elanik, ülejäänud kaks Haapsalu linnast.

Aasta ema saab kingituseks ehtekunstnik Keiu Kullese autoriehte. Maavanem Neeme Suur annab Läänemaa aasta emale auhinna üle reedel, 12. mail kell 16.00 Lääne maavalitsuse saalis.

Fotod: erakogu
Rita Lai

Rita Lai2

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kindel kamp
6 aastat tagasi

JOKK nagu poliitikule kohane

?
6 aastat tagasi

Kes teised kaks kandidaati olid?

seda küll
6 aastat tagasi
Reply to  ?

Eelmistel aastatel olid ära märgitud ka teised kandidaadid, tunnustus oleks see neilegi.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  ?

Ja miks mitte ka avalikustada kandidaatide esitajad….?

seda+küll
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

tundub, et salajane info. Meil ei ole siin kiitusega priisata.

Helle
6 aastat tagasi

Armsa olemisega naine, kellest õhkub soojust ja südamlikkust. Õnnitlused kogu perele!

Naaberkùla rahvas
6 aastat tagasi

Vòib kinnitada,et aunimetus làks ikka vàga òigele inimesele. Rita on tòeliselt sàrav pàikseke. Alati on laste ja lastelaste heaolu tema jaoks kòige olulisem. Isegi talgutel osales ta koos vàikse pojatùtrega. Palju ònne Rita !

jah
6 aastat tagasi

järjekordne löök ja solvang Ehini grupeeringule.