Maanteeamet võtab vastu tsiklijuhtide sõidueksameid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

mootorrattad15. arvo tarmula
Mootorrattur. Foto. Arvo Tarmula

Maanteeameti eksamikeskus hakkas eilsest vastu võtma A-kategooria ehk mootorratta juhi sõidueksameid.

"Ilmaolud lubavad ja alustasime teisipäevast mootorratta juhi eksamite vastuvõtmist," ütles kolmapäeval BNS-ile ameti pressiesindaja.

Nagu eelnevatel aastatelgi toimub A- kategooria eksamitele registreerimine läbi autokoolide. Lisaks saab juhikandidaat ennast vabadele aegadele registreerida ka e-teeninduses.

Autokool registreerib enda lõpetajad A- kategooria eksamile ise. E-teenindus on mõeldud neile üksikutele, kellel eelmisel aastal eksam tegemata jäi ja suhe autokooliga enam nii aktiivne ei ole. "Siinkohal on oluline meeles pidada, et selline isik ei saa eksamile e-teeninduses registreerida, kui autokool on väljastanud talle lisaks A- kategooria koolituse lõputunnistusele mõne teise kategooria lõputunnistuse, mille eksameid ta veel ära pole teinud,“ ütles maanteeameti eksamikeskuse juht Risto Kasemäe.

A- kategooria sõidueksam viiakse läbi autokooli või isiku kasutuses oleva mootorrattaga või mopeediga. Isikul tuleb endale tagada vajalik turvariietus- ja varustus eksami sooritamiseks – nõuetele vastav ja sobiva suurusega motokiiver, mootorrattajuhi saapad, mootorratturi kaitsekindad ning vähemalt põlve-, õla-, ja küünarliigesekaitsmed. Eksamile tulles peab olema kaasas enda kehtiv isikut tõendav dokument ning sõiduki registreerimistunnistus. Lisaks peab isiku tervisetõend olema kehtiv ja seal väljatoodud eritingimused vastama hetke tervislikule olukorrale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments