Ratas: valitsusvahetusega võis kaasneda Eesti mustamine välismaal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valitsus ratas f tauno tõhk
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tauno Tõhk

Peaminister Jüri Ratase viitas teisipäeval kahtlustele, et valitsusvahetusega võimust ilma jäänud Reformierakonna liikmed võisid viia sisepoliitilised vaidlused Eesti mainet kahjustades välismeediasse.

“Me oleme üldiselt suutnud minu meelest hoida Eesti riigis ühte joont ja see joon on olnud see, et me ei ole Eesti riigi mingeid siseseid teemasid või pseudoteemasid läinud klaarima läbi teatud välispoliitiliste kanalite, välismeediasse. Ma ei tea, kas need, ütleme, hinnangud vastavad tõele või mitte, aga on mingi arvamus, et eelmise aasta novembrikuu viimasel kümnel päeval selline laviin lahti läks,” rääkis Ratas teisipäeval riigikogus Eesti julgeolekupoliitika aluste arutelul.

“Ma väga loodan, et see ei vasta tõele. Siin saalis ei ole ühtegi erakonda, kes tahab meie sellist usaldusväärsust ja ma ütleks ka head nime väljaspool Eesti riiki meie liitlaste hulgas, nii Euroopa Liidus kui NATO-s kahjustada. Ma tõesti usun, et see nii on,” lisas peaminister.

“Aga selline okas kahjuks on hetkel hinges. Ühel hetkel selline laviin eelmise aasta novembri lõpupoole tuli. Aga pigem on see väga erakordne kui selline asi võiks juhtuda. Ma arvan, et seda ei soovi mitte ükski erakond ega ükski poliitik siin riigikogus. Ma väga loodan, et see nii on,” ütles Ratas.

Ratase juhitud valitsus, mille moodustasid Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit, astus ametisse 23. novembril 2016. Valitsusvahetusega kaasnesid eriti välismeedias hinnangud, et Eestis on saanud võimule Vene-sõbralik valitsus, mille tõestuseks toodi Keskerakonna koostööprotokoll Vene võimuparteiga Ühtne Venemaa ning Keskerakonna suur toetus Eesti venekeelsete valijate hulgas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
6 aastat tagasi

Ungari, Tsehhi, Slovakkia poliitikud “semmivad” Putini reziimiga sisepoliitilistel eesmärkidel. Eesti poliitikud mitte. See, et vahel nii arvatakse, on puhtalt RE
kaotusvalus kõurikute sigatsemine.
Mis ma oskan öelda – Kaitsepolitseis näpud sahtli vahele!
Muuseas ma viitasin sellele juba valitsusvahetuse ajal.

Unesnôiduja
6 aastat tagasi

Ratas vôib öelda seda, mida tahab, aga fakt on jah see, et Eesti valitsust peetakse kui mitte otse Vene-sôbralikuks, siis noh, selliseks veidi pehmoks Venemaa suhtes. Vaatasin hiljuti ühte dokfilmi Arte kanalist kus mainiti otse, et viimasel ajal on Ida-Euroopas Venemaale lähenemise tendentsid ja näitena toodi Ungari, Tshehhi, Slovakkia ja… oh heldene aeg, Eesti. Paraku on meil märk küljes tänu isand Ratasele.