Haapsalu kammerkoor võitis Malaga koorifestivalil folkloori kategooria

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu kammerkoor emotsionaalne-ryhmapilt_orig
Haapsalu kammerkoor. Foto: erakogu

Haapsalu kammerkoor saavutas Malaga rahvusvahelisel koorifestivalil kulddiplomi ja folkloorikategooria võidu, vahendas koor oma veebilehel.

​Haapsalu kammerkoor astus 27. aprillil  „Canta en Primavera“ nimelisel rahvusvahelisel koorifestivalil võistlustulle rahvamuusika kategoorias, esitades esimese palana Pärt Uusbergi rahvaliku hällilaulu seade „Veere, päike“ ja neli Veljo Tormise seatud rahvalaulu, mille juurde dirigent Ulrika Grauberg oli loonud ka pisut tantsulist liikumist. Suure panuse esinemiste kordaminekuks andis kahes esimeses laulus soleerinud koori abidirigent, sopranite häälerühma silmapaistev esindaja Karin Sarapuu.

Peale võistlusesinemist (tulemust teadmata) oli kooril meeleolu sedavõrd ülev, et „Tuljakut“ lauldi ka kontserdi järel läbi Malaga südalinna ööbimispaiga poole liikudes, lisades nii värvi Hispaania ööelule.

Seekordne festivalikülastus osutus koorile erakordselt töiseks – esineti juba avapidustusel, olles abiks Tallinna vanalinna segakoorile.

Avapidustustele järgnes võistluspäev, millest omakorda päev edasi anti võistlusprogrammist erineva sisuga sakraalne kontsert imeilusas Malaga katedraalis. Lõpetuseks palus ürituse peakorraldaja festivali viimasel päeval toimunud lõputseremoonial esitada Haapsalu kammerkooril paar lõbusamat kaasakiskuvat lugu, mis avas võimaluse tutvustada eesti rahvalikku koorimuusikat päris suurele auditooriumile – kõigile osalenud kooridele ja Malaga linnarahvale.

Festivalil osales 26 muusikakollektiivi kaheksast riigist. Eestist osales neli koori, ülejäänud koosseisud olid Rootsist, Norrast, Soomest, Türgist, Sloveeniast, Hispaaniast ja Argentinast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments