Läänlased võidutsesid Väätsa rahvasprindil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval sõideti Väätsal järjekordset rahvasprindi võistlust, kus 85 võistleja seas oli 15 läänlast.

Ilm oli pöörane, sadas lund, vihma ja oli tugev tuul, mis tegi asfaldi libedaks ja teeolud jubedaks. Võistlejaid see aga võistlejaid heidutanud ja läänlaste päev möödus päris hästi.

Esimese läänlasena  oli sportklassis stardis Kalle Kruusma, kes näitas stabiilselt teise koha aegu ja nii tuli saarlaste järel igati hea teine koht. 

J-16 klassis oli esimest korda selliste ilmaoludega stardis Cärolyn Soidla. Tema oli küll oma sõiduga rahul ja tulemuseks 9. koht.

J-18 klassis oli stardis kaks läänlast: Virgo Šuman ja Ranno Kristmann. Esimene käis korraks ka kraavis ja nii oli poiste tulemus vastavalt 6. ja 7. koht. 

2WD-v oli rajal taas kaks Läänemaa poissi, kellest Rutmar Raidma hoog on käesoleval hooajal hea ja nii juhib ta mitmeski sarjas. Ka Väätsalt võettis ta kindle võidu, Karel Šuman oli 9.

2WD-s klassis oli Marko Kukuškinil eelmise aasta Väätsa võistlus halvasti läinud ja nii tahtis ta siit kindlasti head tulemust. Kehvale esimese vooru tulemusele vaatamata tuligi tubli 2. koht. Valmar Gilden oli 7.

V60+ klassis olid stardis rivaalid Toomas Lemberg ja Hillar Kruusma. Viimane oli omale soetanud VW Golfi ja seetõttu startis enda jaoks harjumatu esiveolise autoga. Selle nahka läks ka esimene võistlus. Toomas Lemberg võttis võidu ja viigistas punktiseisu.

SU klassi võistlus oli käesoleval hooajal üks põnevamaid, sest igas voorus oli erinev võitja. Esimese vooru võitis endalegi üllatuseks Martin Jaanus. Seda võitu oli ta juba ammu oodanud. Teised konkurendid Egert Jakobi ja Aivo Täpsi jäid sekundi kaugusele.Teises sõidus oli Jaanus teine ja vooru võitis üllatusmees Keio Priimats. Peale kahte vooru oli seis selline,et esikolmikusse oleks võinud tulla neli meest ja nii jäi kõik viimase vooru peale. Viimases voorus oli Jaanus neljas ja sõidu võidu võttis Egert Jakobi. Lõpptulemusena tuli Martin Jaanusele esimene etapivõit teise läänlase Egert Jakobi ees ja kolmandaks platseerus selle klassi üllataja Keio Priimats, kes jättis seljataha palju pretendente.

Juba järgmine nädalavahetus pühapäeval on Rapla kardirajal uus etapp, kus kõik vanad konkurendid koos.

Tulemused siit. http://autosport.ee/rallyreg/public/calendar_file/Vaatsa_290417_tulemused.pdf

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments