Virtsu sadam osaleb täna kalasadamate päeval

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Virtsu linnus (8)

Virtsu linnuse juures asuvas kalasadamas oodatakse täna külalisi. Foto arhiiv

Täna toimub esimene avatud kalasadamate päev, kus osaleb 11 sadamat üle Eesti. Läänemaalt lööb ainsana kaasa Virtsu sadam.  

Avatud kalasadamate päeval saavad külastajad tutvuda sadamatega nii seest kui ka väljast. Pakutakse kohalikku kalatoitu ning kaasa osta värsket kala ja kalatooteid. „Kodumaist toitu väärtustav avatud kalasadamate päev annab hea võimaluse saada värsket kohalikku kala otse kalurilt ja tutvustab külastajatele kalandust läbi meeleoluka päeva,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Virtsus linnuse juures asuvas kalasadamas saab ringi vaadata ja kalurite eluga tutvuda täna kell 10-14.

Endised kalurite majas räägib kalateadlane Toomas Saat. Kohal on kalamüüjad ja kalakokk Elar Jürimäe näitab, mida kalast valmistada annab.

Lastele õpetab õngitsemise saladusi Harri Nurk ja korgipaadi tegemist Vello Tüür.

Üks päevateemasid on ka mereohutus – sellest räägivad vabatahtlikud eesotsas Tauno Tähega.  Virtsu suures sadamas ootab aga huvilisi politsei- ja piirivalvelaev „Valve”

Meeleolu loob pillimees Vello Tüür.

Sadamates pakutava programmiga saab lähemalt tutvuda aadressil www.avatudsadamad.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments