Heitliku ilma tõttu pikeneb naastrehvide kasutusaeg

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

naelrehv

Kevade kohta tavatult külm ja tuisune ilm võivad muuta liiklemise ohtlikuks, mis tõttu lubavad politsei- ja piirivalveamet (PPA) ning maanteeamet mai esimesel nädalal naastrehvidega sõita.

„Jätkuva lume- ja tuisuohu tõttu lubame erandkorras naastrehvidega sõita ka mai esimesel nädalal. Seadus seda küll ette ei näe, aga seadus ei arvesta ka praeguse erakordselt külma kevade ja tavapäratu libedusega, mis muudavad liiklemise ohtlikuks,“ rääkis PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

„Kõige tähtsam on, et autos olevad inimesed, kes võivad täita tööülesandeid või sõita koju, jõuaksid tervelt ja turvaliselt sihtpunkti,“ selgitas Tikerpe, miks mai esimesel nädalal naastrehvidega sõitmisele karistust ei järgne.

„Korralike rehvideta pole võimalik turvaliselt sõita, kuid peame arvestame, et ainult rehvid ei taga ohutust ning rehv iseenesest ei hoia sõidukit teel ega päästa õnnetusest. Kõige tähtsam on siiski juhi käitumine – teeoludega arvestamine ning nendele vastava sõidukiiruse valik,“ ütles maanteeameti liiklusohutusosakonna ekspert Villu Vane.

Naastrehve lubatakse kasutada kuni märtsi lõpuni, talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini. Tänavu erandkorras võib naastrehvidega sõita 7. maini. Lamellrehviga on lubatud sõita aastaringselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
6 aastat tagasi

Ime, et seesugust otsust ei võetud vastu 2. mail. Ei saa aru PPA ja maanteeameti seesugusest lähenemisest. Kui naastrehvidegalubati sõita kuni 30 aprillini, siis mida need ametnikud küll arvasid, kui riputasid oma teate üles viimasel tööpäeval, aga samas on meil ilmad siiani olnud kogu aeg heitlikud – külm-soe, lumi-vihm vaheldumiseni. Kas tõesti on ametnikud arvamisel, et kõik autoomanikud lähevad rehve vahetama viimasel päeval? Kurb kui nii mõeldakse ja sellepärast võisime täna hommikulgi kuulda raadiost ametnike ükskõiksuset põhjustatud avariidest Tallinna ringteel.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  ...

Tuleb sõitma õppida. Nii lihtne see ongi. Vastavalt masina tehnilisele seisukorrale ning teeoludele tuleb käituda.

Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Kas maanteeameti käsu korral oleks matsirahvas nöus ka ilma rehvidetta söitma?

valus
6 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Õpi enne kirjutama, siis hakka rahvast matsiks sõimama.

saad andeks
6 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Räägid, aga ei ütle midagi. Tase ei luba rohkemat, pole parata. LE peaks ikkagi hakkama ära viskama tühipaljad mõttetused. See minu arvamus, mis ei pruugi kõigile sobida, aga ikkagi.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Ei saa nüüd aru mis seadusetegija on maanteeamet? Hetkel nimetatud ametkond ületab oma volitusi ning rikub seadust. Mis tänavust siin on juttu?
Samahästi võiks suvaline politseinik öelda, et lubab täna sõita linnas 120 km/h.

vabalt
6 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Millest pahameel? Vot näe, ei sa suvaline politseinik ju lubatud kiirust muuta! Naastrehvidest ka, et ega kohustus ei ole nendega sõita. Rahu, rahu ja sõidetagu nii, kui ise turvaliseks peetakse. Naastudega sõitmise loa pikendamine ei kohusta millekski.