Leedo tahab parvlaeva St. Ola maha müüa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

St Ola Rohuküla sadamas (urmas lauri) St. Ola Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Vjatšeslav Leedo müüb tema ettevõttele St. Ola Maritime kuuluva parvlaeva St. Ola maha, võimaliku müügi eelselt on laev eemaldatud ka aresti alt, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Leedo ütles Saarte Häälele, et varem oli plaanis laev rendile anda, aga segadus sadamaga ei võimaldanud seda plaani teoks teha. “Täna peame läbirääkimisi St. Ola müügiks,” kinnitas ta.

18. aprillil eemaldas kohus keelumärke laeva võõrandamiseks. Keelumärge oli laevaregistrisse kantud seoses Väinamere Liinid OÜ ja Saarte Liinide vahelise vaidlusega sadamatasude üle, suurusjärgus miljon eurot.

“Ma ei taha seda pikemalt kommenteerida, kuid selle laevaga valmistatakse ilmselt ette müügitehingut,” ütles Saarte Liinid AS-i juhatuse liige Jaanus Tamkivi BNS-ile. Ta lisas, et vaidlus Leedo ja Saarte Liinide vahel ei ole läbi saanud ja pooltevahelise kompromissina andis Leedo nõude tagamiseks teise tagatise.

Leedo Saaremaa Laevakompanii ostis 1971. aastal Meyer Werfti laevatehases Saksamaal Papenburgis ehitatud St. Ola 2002. aastal ettevõttelt P&O Scottish Ferries. Laeva kodusadamaks oli toona Šotimaa sadamalinn Aberdeen. Parvlaev on 86,31 meetrit pikk ja 16,31 meetrit lai, mahutab 480 reisijat ja 110 sõiduautot ning selle kiirus on 14,5 sõlme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments