Läänemaa jalgpallurid esindasid Eesti rahvuskoondist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jalgpallihooaeg on juba täiel rindel mängudega lahti läinud. Rohelisel murul seda Eesti küll veel päriselt mängida ei ole võimalik, selleks kasutatakse kunstmuruväljakuid. Küll saab seda aga teha Gruusias ja soojal rannaliival Hispaanias. Just neis riikides esindasid meie maakonna jalgpallurid Eesti rahvuskoondisi.

Taeblast pärit Ulrika Tülp oli taas arvatud Eesti naiste jalgpallikoondisse. Kõmsilt pärit Priit Mäeorg alustas aga kuuendat koondiseaastat Eesti rannajalgpallikoondises.

Ulrika Tülp mängis 90 minutit Kasahstani vastu. Priit Mäeorg lõi värava Šveitsile.

Gruusias toimus 6-11. aprillini naiste maaimameistrivõistluste eelring. Eesti naiskonna vastasteks olid Läti, Gruusia ja Kasahstani naiskonnad. Kõik naiskonnad olid tegelikult võrdsest puust ja Eesti nasikonnale võidetavad. Kahjuks meie naistel punktiarvet avada ei õnnestunud. Lätile kaotati avavoorus suurelt 0:4. Gruusiale põneva lahingu järel 1:2.

Viimases voorus Kasahstani rahvusnaiskonna vastu sai 90 minutit mängida ka meie Ulrika Tülp. Praegu Pärnu jalgpalliklubis mängivale ja koduklubiga ka Eesti meistriks tulnud ründajale oli see viiendaks maavõistluseks Eesi rahvuskoondises. Terve mängu oli Ulrika Tülp väga hea. Oli väga aktiive küsima palli, tegi kõrgelt pressingut, näitas ennast heast küljest. Lõpus oli tal ka suurepärane võimalus seis viigistada, kuid kahjuks läks löök napilt mööda.

Lõpus tuli ka selles kohtumises Eesi naiskonnal vastastele alla vanduda. sellel korral skooriga 0:1. Peatreener Indrek Zelinski nägi kogu turniiril üheks kaotuste põhjuseks oma väravavõimaluste mitterealiseerimist. Peatreeneri sõnu kinnitab fakt Läti mängust. Pallivaldamises oldi lätlannadest parimad koguni 64%-36%. Pealelöögid väravasuunal oli 18 lööki. Kuid ainult kolm neist lendas raami. Kolm kaotust tähendas ühtlasi seda, et Eesti naiste jalgpallikoondis jääb MM-valikturniirilt kõrvale.

Kuuendat koondiseaastat Eesti rannajalgpallikoondises alustas Kõmsilt pärit Priit Mäeorg. Eesti rahvuskoondis oli nädalases laagris Hispaanias ja kohtus kahel korral Šveitsi koondisega.

Eesti koondise esimesele ettevalmistusele suviseks Euroliiga etapiks Moskvas, oli samas laagris ka Šveisti koondis. Nende jaoks oli laagri eesmärk selle kuu lõpus Bahamal toimuvad rannajalgpalli maailmameistrivõistlused. Hispaania laagris toimus kahe koondise vahel ka kaks sõpruskohtumist.

Mõlemad mängud Eesti maailma ühele paremale rannajalgpalli võistkonnale kaotas. Esimeses kohtumises 3:7 ja teises 7:10. Esimeses mängus skooris ka meie Priit Mäeorg. See oli lõuna-läänlasele 16 värav Eesti koondises. Kokku on neljakordne Eesti rannajalgpallimeister rahvuskoondise eest alates 2012 aastast liival käinud 45 korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments