Lihulas, Piirsalus ja Haapsalus põles kulu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tulekahju Lihulas 1

Lihulas süütas hooletust lõkkest alguse saanud tuli vanaraua hoiuplatsil olnud rehvid. Foto: Mirjam Varik

 

Lääne päästekeskuse teatel teatati 20. aprillil kella 12.23, et Lihula vallas Valuste külas põleb kulu. Päästjate saabumise ajaks oli põleng levinud vanaraua hoiuplatsile ning süütas sinna ladustatud rehvid. Päästjad piirasid tule leviku ja kustutasid 2,4 hektarile levinud põlengu kella 13.20. Tulekahju süttis hooletust lõkkepõletamisest. Ohutusnõudeid eiravalt lõket põletanud mehe andmed fikseeriti.

Kella 15.26 ajal süttis hooletust lõkkepõletamisest Lääne-Nigula vallas Piirsalu külas 2 hektari ulatuses kulu, mille päästjad kustutustehnikaga varustatud ATV abil kustutasid.

Kella 19.37 ajal süttis Haapsalu linnas Kastani tn poisikeste tulega mängimisest mõnikümmend ruutmeetrit metsaalust kulu, mille päästjad kustutasid.

Päästjad juhivad tähelepanu, et lõke peab olema poole meetri ulatuses ümbritsetud mittepõleva pinnase või kividega, lõkke juures peavad olema käepärast esmased kustutusvahendid ning lõket tohib teha ainult tuulevaikse ilma või nõrga tuulega (5,4 meetrit sekundis).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments