Avakülg » Mis juhtus?, Uudised » Lihulas, Piirsalus ja Haapsalus põles kulu

Lihulas, Piirsalus ja Haapsalus põles kulu

Tulekahju Lihulas 1

Lihulas süütas hooletust lõkkest alguse saanud tuli vanaraua hoiuplatsil olnud rehvid. Foto: Mirjam Varik

 

Lääne päästekeskuse teatel teatati 20. aprillil kella 12.23, et Lihula vallas Valuste külas põleb kulu. Päästjate saabumise ajaks oli põleng levinud vanaraua hoiuplatsile ning süütas sinna ladustatud rehvid. Päästjad piirasid tule leviku ja kustutasid 2,4 hektarile levinud põlengu kella 13.20. Tulekahju süttis hooletust lõkkepõletamisest. Ohutusnõudeid eiravalt lõket põletanud mehe andmed fikseeriti.

Kella 15.26 ajal süttis hooletust lõkkepõletamisest Lääne-Nigula vallas Piirsalu külas 2 hektari ulatuses kulu, mille päästjad kustutustehnikaga varustatud ATV abil kustutasid.

Kella 19.37 ajal süttis Haapsalu linnas Kastani tn poisikeste tulega mängimisest mõnikümmend ruutmeetrit metsaalust kulu, mille päästjad kustutasid.

Päästjad juhivad tähelepanu, et lõke peab olema poole meetri ulatuses ümbritsetud mittepõleva pinnase või kividega, lõkke juures peavad olema käepärast esmased kustutusvahendid ning lõket tohib teha ainult tuulevaikse ilma või nõrga tuulega (5,4 meetrit sekundis).

Kommenteeri

Viimased uudised

css.php

© 2017 Lääne Elu. All Rights Reserved.