Karilaid: Keskerakonnale tõi reitingu eesmärgipärane töö

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Jaanus Karilaid (arvo tarmula) (12)

Foto: Arvo Tarmula

 

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid (pildil) ütles täna avaldatud erakondade reitingute uuringut kommenteerides, et erakonnale on edu toonud eesmärgipärane töö, mitte opositsiooni soovitud vastandumine ja hirmutamine.

Karilaid sõnas pressiesindaja teatel, et tulemused on Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonile positiivsed, sest valitsus on tegelenud mitme olulise teemaga, võtnud vastu Eesti elu edasiviivaid otsuseid ning on näha, et valija näeb tema sõnul nende vajalikkust.

"Valitsuskoalitsioon on suutnud hoida ja isegi kasvatada inimeste usaldust meie riigi juhtimisse," sõnas Karilaid. "Pärast Reformierakonna valitsemist on see oluline kinnitus, et arengut oli vaja ning neid viimaks kohale jõudnud muudatusi ka oodatakse ja toetatakse."

Ta lisas, et tõenäoliselt on enim sümpatiseerinud valijatele valitsuse eesmärk suurendada ühiskondlikku sidusust, et anda abikäsi ka nendele, kelle palgatase jääb statistilisele keskmisele alla. „Igasugused keskmised numbrid võivad olla kenad, kuid teame, et tulumaksuvaba miinimumi tõus 500 euroni kuus toob kasu enam kui 80 protsendile töötajatest. Samuti on oluline märk pensionisüsteemi solidaarsemaks muutmine ning muugi, mis toob kasu inimestele, kes olid varem justkui ära unustatud,“ leidis Karilaid.

Reformierakonna langust ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna toetust kommenteerides sõnas Karilaid, et kahe erakonna retoorika on opositsioonis hämmastavalt sarnaseks muutunud. „Mõlemad püüavad tekitada vastandust eesti-vene teljel, mõlemad on olnud väga skeptilised uute majandusotsuste osas ja eriti tulumaksuvaba miinimumi tõstmine on olnud mõlema erakonna jaoks vastuvõetamatu.“

Eesti Rahvuringhäälingu tellitud ja Turu-uuringute ASi läbi viidud uuringu kohaselt pooldab Keskerakonda 30 protsenti küsitletutest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no
6 aastat tagasi

Olgem ausad, mis edulugu Haapsalust kuulda. Kesk ise on oma aselinnapeadega täiesti maha käinud. Sukles ei suuda peeglisse vaadata. Rootarel tõsised suhtlusprobleemid. Kuidas sealt tulemusi võiks tulla?

aga
6 aastat tagasi

Karilaid miks ma ei kuule edulugu Haapsalu keskide ja reformi super koostööst? Miks riigis ei kõlba koostöö aga Haapsalu linnas on ju lausa super! Rohkem edulugusid refi ja keski koostööst!!!

selle
6 aastat tagasi

mehe jutt on väga sarnane tuule liikumise suunaga,tõest on asi kaugel, sest vastust teab vaid tuul.

lihtsalt
6 aastat tagasi

kõik inimesed, kes neis väidetavalt tõepärastes reitinguuuringutes osalevad ei süüvi kaugemasse ,kui tänane päev ja see on suur viga,kõik need reitingud on üks suur bluff ja teatud ringkonna meelisjututeema, ei midagi enamat.
Mida tarka me praeguse erakonna võimulolekul oleme kogenud,sotsiaalhoolekanne, arstiabi ja puuetega inimesed on alarahastatud ja naeuvääristatud. Minister võitleb suhkru ja alkoholiga põhiteemad ei ole jõukohased, sest miks muidu eriarstiabi järjekorrad aina pikenevad, maksud tõusevad ja kogu selle valitsuse tegevust iseloomustab üks suur rapsimine. Me vajame stabiilsust, mitte tõmblemist, küllap rahvas sellest enne järgmisi riigikogu valimisi aru saab.

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  lihtsalt

Sa oled ebaõiglane.
Kirjeldan. Tuul lammutab Su maja. Palkad uue ehitaja, kes selgitab, et
viga on projektis, ehituskvaliteedis ja finantseerimises. Nende seoste ja tulemuse kordumise kõrvaldamiseks tuleb alustada otsast ja teisiti. Sina süüdistad aga teda eelmise maja kokkukukkumises ja selles, et Sinu “stabiilne”elu on rikutud (kuna tegeleb ainult püstijäänud osa “toestamisega”)?

hale
6 aastat tagasi

Sihipärane maksukoormuse tõus.

aga
6 aastat tagasi

Kuidas selle poolehoiuga Läänemaal on?

irwq
6 aastat tagasi

Vaatame kui maksutõusud rakenduvad – toetus kukub siis kivina sügavikku ! Ega keskkriminaalerakonna patud ujuvad järjest rohkem pinnale