EV100 algatus „Igal lapsel oma pill“ toob Lihulasse neli uut pilli

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula muusikakool (klassikaraadio)

Lihula muusikakooli lapsed Klassikaraadio saates. Nüüd saab kool soetada uue klassikalise kitarri. Foto erakogu

EV100 algatuse „Igal lapsel oma pill“ tänavusest taotlusvoorust said ligi 700 pilli soetamiseks toetust 220 huviõppeasutust ja lasteaeda üle Eesti.

Läänemaalt sai Lihula kultuurimaja 200 eurot toetust kitarrivõimendi ostmiseks ning Lihula muusika- ja kunstikool kokku 1650 eurot digiklaveri, ksülofoni ja klassikalise kitarri soetamiseks.

Kokku toetatakse tänavu uute pillide ostu 332 290 euro väärtuses, koos varasemate taotlusvoorudega on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul laste ja noorte muusikaõppesse jõudmas riigi, ettevõtjate ja heade inimeste abiga juba 1700 muusikainstrumenti.

"Igal lapsel oma pill" projektijuhi Allan Tamme sõnul on algatus saanud huviõppeasutustelt ja lasteaedadelt väga positiivset tagasisidet, võimaldades rohkematel lastel avastada pillimängu ilu ja õppida uutel pillidel. „Tänavuse taotlusvooru tulemusena saavad lapsed kõige enam uusi kandleid, džembesid ja kitarre, kuid senisest enam sooviti seekord ka kallemaid pille nagu klaver. Erilisena võib välja tuua, et peagi ootavad rõõmsaid mängijaid ka Kuressaare Muusikakooli klavessiin, Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooli ja Kiviõli Kunstide Kooli harfid ning Tartu Herbert Masingu Kooli didžeridoo," rääkis Tamme.

Kokku toetab riik algatust "Igal lapsel oma pill" 1,3 miljoni euroga. Pilliostu rahastatakse kuni 80% pilli hinnast, taotleja omafinantseeringu suurus on vähemalt 20%.  

Lisaks taotlusvoorus osalemisele on kõik pillisoovijad teretulnud endast märku andma pill.hooandja.ee keskkonnas. Tegemist on ühisrahastusplatvormiga, kus kõik head annetajad saavad oma panuse anda. Kõigile, kes pill.hooandja.ee keskkonnas koguvad oma projektile vähemalt 75% eesmärgistatud summast, garanteeritakse puudujääva summa eraldamine "Igal lapsel oma pill" eelarvest. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments