Taebla jõest püüti pirakas säinas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lauri Lilleoks säinas

Lauri Lilleoks tõmbas 5. aprilli õhtul Taebla jõest rõõmustava saagi. Foto: erakogu

 

Linnamäe kalur Lauri Lilleoks püüdis eelmisel kolmapäeval Rannakülas Taebla jõest erakordselt suure säina.

Lilleoksa sõnul juhtus säina konksu otsa jäämisega kaks haruldast asja. Kalurid räägivad, et Rannakülas pole mitukümmend aastat säinast püütud. Samuti on tegemist erakordselt suure isendiga: tavaliselt kaalub säinas kilo-poolteist, Lilleoksa püütu aga 2,58 kilo.

"Oma kalurikarjääri jooksul pole ma nii suurt säinast püüdnud isegi mitte võrguga," ütles 15-aastase staažiga Lilleoks. Sama räägivad teised kutselised kalurid.

Tänavune õngega säinapüük kestis Lilleoksa sõnul kaks-kolm päeva, siis laskus kala juba merre tagasi. "Hiiumaal kestab säinapüük nädalaid," ütles Lilleoks.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm ütles, et säinast on viimastel aastatel tõesti olnud vähem. Nii on tema sõnul paljude liikidega: mitme teguri koosmõjul on aastaid, kus kala on palju ning siis tulevad jälle aastad, kui püütakse vähe. "Vahepeal oli palju haugi, nüüd on jälle vähem," tõi ta näite.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to+Rõõba
7 aastat tagasi

http://prntscr.com/ew1zsr Vabapüügiala 🙂 Ilmselt GPS vajalik et mitte eksida 🙂

Rõõba
7 aastat tagasi

Oli ta ikka õigel pool silda? Teisel pool ju püük keelatud, aga keda see huvitas, mehi kaldad täis.

to Rõõba
7 aastat tagasi
Reply to  Rõõba

Kas ikka on keelatud ??? Seda peab Silma Lk kaartilt vaatama 🙂