Eesti motosportlastelt varastati Leedus treiler koos ATVdega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Treiler varastatud ATVdega (erakogu)
Treiler koos varastatud ATVdega. Fotod: erakogu

Täna öösel varastati Rumeeniast võistlustelt tulnud eestlastelt Leedus Panevežise lähistelt treiler koos kolme ATVga. Suurimat kahju kannatas Nõvalt pärit Urmas Õuemaa, kellelt viidi lisaks sõiduriistale minema ka treiler.

Nõva motoklubi liige Urmas Õuemaa sõnul varastati täna öösel suure hotelli parkasse valvekaamerate vaatevälja paigutatud kaubabussi tagant treiler, millel oli kolm võistlusmasinat. Vahejuhtumi on valvekaamera salvestanud, kuid seni pole veel selgust, kes varguse toime panid.

Hommikul saabus sündmuskohale Leedu politsei. „Saime just praegu tulema, neli tundi kestnud politseitoimingud on tehtud, sõidame kodupoole,“ ütles Õuemaa kella kahe paiku pärastlõunal.

Leedu politsei võttis Eesti motomeestelt nii ATVde dokumendid kui ka süütevõtmed. „Ütlesid, et kui kaup üles leitakse, tuuakse masinad meile Eestisse ära,“ selgitas Õuemaa.

Eestlased käisid Kirde-Rumeenias Transilvaania maakonnas maailma raskeimal ATVde võistlusel Hunt-The-Wolf. Samas hotellis, kus nad tagasiteel paljaks varastati, ööbis seltskond ka võistlustele sõites.

Neljast ATVst jäi meestel alles vaid üks, mis oli kaubabussis sees.

Suurimat kahju kannataski Urmas Õuemaa, sest pihta pandi nii tema üle 10 tuhande euro maksnud ATV kui ka paar tuhat eurot maksnud treiler. „Kärutäis ATVsid 35 tuhat, haagis ise kaks tuhat,“ rehkendas Õuemaa kahjusid kokku.

Varastel pole näpatud masinatest kerge lahti saada, sest tegemist on haruldaste sõiduriistadega, mida pole niisama lihtne müüa. Urmas Õuemaa ATV CFmoto X8 06GC on selline, milletaolist Baltimaades rohkem pole.

„Müüa on seda lootusetu,“ nentis mees. „Kohalik hotelliomanik ütles, et kui valgeks läheb, saavad varganäod aru, millise portsu otsa nad sattunud on, et tegemist pole lihtlabaste laiatarbe-ATVdega. Hotelliomanik arvas, et ju nad pakuvad neid meile ostmiseks tagasi.“

Õuemaa on aga kindel, et kui hotelliomaniku stsenaarium käiku läheb, siis tema küll varastega kaupa tegema ei hakks. „Usun, et pakutakse, aga ühtegi senti ma neile küll ei maksa,“ oli mees resoluutne.

Rumeenias peetud võistlust iseloomustas Õuemaa kui maailma kõige raskemat ATVde võsitlust. „Nii nagu Dakari ralli autodele ja mootorratastele või Laadoga võistlus maasturitele,“ selgitas Õuemaa. „Tõusud ja langused olid trassil meeletud, masinad kukkusid lausa pooleks.“

„Meie klassis jõudis seitsmeteistkümnest alustanust lõpuni ainult neli,“ nentis Õuemaa. „Ka meie lendasime mitmed korrad üle kaela, kolmandal päeval ei jõudnud aga õigeks ajaks rajalt tagasi ja ametlikku tulemust kirja ei saanud.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
7 aastat tagasi

nagu me teame on Leedu autovargad Euroopas väga hästi organiseerunud kuridegelik ühendus nii et …