EKRE kongress valis Mart Helme esimeheks tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula

Mart Helme Arvo Tarmula

Mart Helme. Arvo Tarmula foto

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kongress valis erakonna juhiks tagasi senine esimehe Mart Helme.

Helme oli ainus kandidaat EKRE esimehe kohale. Ta valiti sellele kohale viiendat korda järjest, edastas EKRE pressiesindaja.

"Meie erakonna mõte ja visioon on selles, et Eesti oleks siin ka saja või tuhande aasta pärast," ütles Mart Helme. Ta lisas, et selle põhimõtte pärast on erakond pideva surve ja rünnaku all nagu kõik suveräänsuse pooldajad Euroopas.

Helme sõnul ei alistu Eesti rahvas võitluseta.

“IRL seda lahingut ei anna, Reformierakond seda lahingut ei anna, Keskerakond seda lahingut ei anna. Sotsidest ma parem ei räägigi. On üks erakond, kes seisab Eesti rahva eest ja see on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond," ütles Helme.

Helme sõnul alustab EKRE jõuliselt kohalike valimiste kampaaniat ja kasvatab pinki, et minna parlamendivalimistele vastu suurema jõuna. Helme ütles, et Keskerakonna võimu vahetamine Tallinnas on vaid EKRE õlgadel.

"IRL on kokku varisemas, Reform pakub Tallinnas lahjat programmi lahja esinumbriga, sotsid püüavad vene hääli ja Vabaerakond ei tule oma nimekirjaga üldse välja," ütles Helme. "Tallinnas on kaua aega olnud korrumpeerunud klikivõim, mis ajab venestuspoliitikat ja tahab samamoodi jätkata. Eesmärgiks tuleb seada Keskerakonna väljavahetamine."

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ma
6 aastat tagasi

olen ka seda meelt, et ilma Helmede mölata oleks see partei asjalikum. Hetkel selline pereklubi.

Ahistatud+Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  ma

Ma näiteks nii ei arva. Vähemalt noorem Helme on osav kõnemees ja täiesti
põhjendatult ning arusaadavalt “loputanud” vahest meie poliitseltskonna soovmõtlejaid. Ma küll väga ei tunne EKRE inimesi aga paremat diskuteerijat ei ole silma hakanud.

seltsimehed
6 aastat tagasi

on tulnud ettepanek valida…………………………………………………………………

Valge Daam
6 aastat tagasi

EKRE võib meeldida või mitte, aga nende SÕNUM on sirge-selge… Ei aja ümmargust juttu ega luba kübemeid, mis tekitavad valimiste päeval taas HAUGIMÄLU… Lubaduste uimast ärgatakse alles pärast valimisi… ja jälle hakkab pihta: “Kas sellist Eestit tahtsime”…

Ahistatud+Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  Valge Daam

Kui ma nüüd Teie postituse paneksin kokku “Külamehe” postitusega, siis võiks öelda, et Teile on vorm sisust olulisem? Sellist “sirge-selge” juttu võetakse kokku terminiga “lapsesuu”. Lapsesuu tõesti ei valeta aga need härrad teevad seda taotluslikult (loe populistlikel eesmärkidel), ehk tegelikult jutul sisu ei ole.
“Seisame Eesti rahva eest ja oleme ainukese erakonnana huvitatud, et Eesti oleks siin ka saja või tuhande aasta pärast”- minu kokkuvõte Mart Helme “sõnumist”.
Ehk on need “teised” kellele vastanduda, puudub põhimõtteline ettepanek eesmärgi saavutamiseks, eksisteerib lubadus mille täitmist ei ole võimalik
lubajal tagada. Kokkuvõtvalt demagoogiline ja populistlik.

Unesnôiduja
6 aastat tagasi

Sellest EKREst vôiks isegi asja saada kui ainult seda Helmede triumviraati seal ei tolgendaks (seenior, juunior ja Madame). Niikaua kui Helmed seal eesotsas, niikaua nad paraku marginaalideks jäävadki. Paistab, et ekremendid ise ei jaga sellest ööd ega mütsi. Kahju.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

Oleksid võinud ju EKRE kongressil püünele ronida ja kogu selle maailma valu, mis sinu sisse on kogunenud seal kõnepuldist välja päästa … :)) Progressiivne maailm oleks sind kiitnud ühe erakonna päästmise eest… :))

Külamees
6 aastat tagasi

Ma pole veendunud ekre pooldaja, aga kas paljud süüdistused mis siin kõlavad ei tulene lihtsalt tõigast, et neil erinevalt hea poliitkorrektsuse tava omandanud poliitikutest on oma arvamus ja seisukoht mille ka välja ütlevad.Kellele meeldib see kiidab, kellele mitte see laidab nagu siin kommentaarid näitavad.

...
6 aastat tagasi

Minu jaoks on EKRE tühi ja seda tänu Helmedele. Kahju, et vana rahvaliidu riismetele ei tõusnud korralikku maaerakonda, vaid kisav ja lahmiv populismi poliitiline projekt Helmed.

Rein Vatku
6 aastat tagasi
Reply to  ...

see on tõesti lihtne ja selge kokkuvõte EKREst.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  ...

Ja millised oleks alternatiivid?

Ahistatud+Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Alternatiivid on kõik teised. Ei ole olemas ainuõiget (“kes seisab Eesti rahva eest”). Ühiskonna moodustavad erinevad huvigrupid ja nende nägemus ühiskonna korraldamisest. Ka nende gruppide sees pole sugugi nägemus ühesugune. Otsida tuleb ühisosa ja ka adekvaatselt argumenteerida.

2. kodanik
6 aastat tagasi

Kas tõesti on olemas meil erakond, kes ei loobiks loosungeid? Ja veel mitu, sest väljend “kõik teised” annab põhjust seda oletada.

to 2.kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

No sellist tatti pritsivat erakonda, nagu on EKRE, annab otsida – kõik on süüdi. Kohati jääb mulje, et kõik käivad ühte jalga, aga EKRE käib erinevalt teistest, seda õiget jalga.

Ahistatud+Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Siin tuleb lahtimõtestada- mis on alternatiiv? Minu meelest on läbi naljaprisma seda hästi tehtud siin-http://meeldib.postimees.ee/2014/01/mida-tahendab-alternatiiv/#_
Ehk sa võid ju loosungeid loopida aga kui sa päeva lõpuks “ujumisvõimetu” oled?
Tahan lihtsalt öelda, et universaalset õigust ega oskusi ei oma keegi,
valida tuleb parim kombinatsioon.

mina
6 aastat tagasi

Mina valin kindlasti EKRE! Ainuõige jutt.

Ahistatud+Imelik
6 aastat tagasi

Mõni tähelepanek.
Jutt, et valikut ei ole, on oma olemuselt populistlik.
Rahvuslik, tähendusega endasse sulgunud ja ainult endast lähtuv on ajaloos korduvalt tõestatult ummiktee (isegi mitte ainult ühe rahvuse või territooriumi
piires). Rahvuslikkusele samas tõsiseltvõetavat poliitilist sisu ei osata anda
(ainult lendlaused ja eraldumissoov). Aga milleks kõik see vaht?

lähis_ida
6 aastat tagasi

on näidanud, et rahvusriik on aastatuhandeid tugev olnud vaatamata püüdele neid lõhkuda

Ahistatud+Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  lähis_ida

Paistab, et Sul lihtsalt puudub teadmine, mis on rahvusriik, ning milles seisneb riigi tugevus?

eelmisele 22.50
6 aastat tagasi

Olen sinuga täielikult nõus. See vaht hakkab juba kõrvadele. Nendes korduvates lendlausetes pole midagi uut. Helmed võiksid end veidigi harida, kui nad seda EKRE-t ikka juhtida tahavad. Mäletan seda noort Helmet, kui ta osales enne riigikoguvalimisi tõsielu saates, mismoodi ta looduses olles muudkui hädaldas ja hädaldas, hea, et seal ei saanud ta oma saamatuses kiruda EL-i ja tolleaegset valitsust. Selle saate põhjal tegin endale kohe selgeks, et Helme sugustega ma lahingusse mingil juhul ei läheks. Helmed võiks panna ühisnimetaja alla – ühed hädapätakad kõik.

2. kodanik
6 aastat tagasi

Kellega siis lähed lahingusse?

Unesnôiduja
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Mis see sinu asi on, kellega ta läheb?

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

Mis see sinu asi on, mis mulle korda läheb? :))

EKRElane
6 aastat tagasi

Juheeiii! Eesti Vabaks! Hei Mart!

Volli
6 aastat tagasi

Tont oma pideva moslemi jutuga ei suuda küll mingit ekre vaimustust esile kutsuda.

Tont
6 aastat tagasi
Reply to  Volli

Kulla 18.25, see pole ainult minu,täna 60 aastaseks saava inimese haige kujutis ja ma pole kunagi ühtegi erakonda kuulunud. Ja ei arva,et keegi peaks vastu tahtmist kuhugi kuuluma. Aga praegused võimuparteid pole ka tuleviku suhtes mingit optimismi tekitanud. Sellises ulatuses maksutõuse pole isegi ref plaaninud ja täide viinud. Valige neid,kes vähem lubavad,sest ilusad lubadused maksame kinni meie,valijad.

valge veel
6 aastat tagasi
Reply to  Volli

kui neegrilt oma esimese beebi saad, jutt kohe muutub!
Ega rättidel etiketti ei ole!! arene, tont!!!