Õpilasesinduste liit peab Lihula gümnaasiumis üldkoosolekut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mailis Reps (arvo tarmula) (7)

Sel nädalavahetusel, 7.-9. aprillil toimub Eesti õpilasesinduste liidu üldkoosolek. Lihula gümnaasiumisse koguneb ligi 200 aktiivset noort üle Eesti.

Õpilasesinduste liidu üldkoosolek toimub korraliselt kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Täna algavale üldkoosolekule tuleb õpilasesindajaid tervitama haridus- ja teadusminister Mailis Reps (pildil).

Avamisele järgneb paneeldiskussioon “Hea valimistava koolides”, kust võtavad osa Õpilasliidu aseesimees Mikk Tarros, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Pärnu Sütevaka Gümnaasiumi direktor Andres Laanemets, Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi esindaja Kadri Ugur ning Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. Paneeldiskussiooni otseülekannet on võimalik vaadata ka veebist.

Oma kooli õpilasesindusi esindavad aktiivsed noored tulevad sel korral kokku, et arutleda digi- ja ettevõtlusõppe vajalikkuse ja olemuse üle, lisaks sõnastatakse õpilastepoolsed ootused sügisel toimuvateks kohalike omavalitsuste valimisteks. Traditsiooniliselt valitakse kevadisel üldkoosolekul ka Õpilasliidu uus juhatus.

“Meil on tohutult hea meel, et üldkoosolekule on sel korral tulemas nii palju aktiivseid noori,” sõnas liidu esimees Andreanne Kallas, “üldkoosolekul vaatame tagasi möödunud tegevusaastale ning heidame pilgu ka uuele. Hääletusele pannakse mitmed seisukohad, organisatsiooni juhtimise võtavad üle uued inimesed. Toimuvad ka arutelud, et kaasata õpilasi igast Eesti kandist Õpilasliidu struktuuri muutmisesse. Usun, et üheskoos suudame vastu võtta õpilaste jaoks parimad seisukohad ja muutused, mis tulevikus võetakse aluseks hariduspoliitika muutmisel.”

Lisaks hariduspoliitilistele aruteludele toimuvad ka meelelahutuslikud koolitused, õpitoad ja põnev õhtuprogramm. Eesti õpilasesinduste liidu XXXVI üldkoosoleku peakorraldajad on Erik Mikkus ja Mait Allas.

Üldkoosoleku ajakava

7. aprill

14.30 Paneeldiskussioon “Hea valmimistava koolides”

8. aprill

10.15-12.15 I ametlik osa (tegevusaasta aruanne)

12.30-14.00 II ametlik osa (haridusplatvorm, ettevõtlus-, digiõpe)

15.00-16.00 Juhatuse kandidaatide debatt

19.00-19.30 III ametlik osa (majandusaasta aruanne)

9. aprill

10.15-11.00 IV ametlik osa (KOV valimiste platvorm)

11.30-14.00 V ametlik osa (juhatuse valimised)

  • Eesti õpilasesinduste liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-­, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. Eesti õpilasesinduste liit on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu ligi 90 000 õpilast.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments