Maarja Aaloe isikunäitus “Hea” Haapsalu kunstikooli galeriis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maarja aaloe näitus heaAlates homsest, 8. aprillist kuni 29. aprillini on Haapsalu kunstikooli avatud Maarja Aaloe isikunäitus „Hea“. Galerii on avatud teisipäevast reedeni kell 14-18 ja laupäeviti kell 12-16.

 

Maarja Aaloe:

Sündinud ja elanud mere ääres.

Loonud selleks, et oleks ilusam.

Sest ilus peab olema, muidu mina ei mängi.
 
Kõrgema kunstiharidusega inimesed võivad kergendatult hingata, sest ma ei nimeta ennast kunstnikuks ega oma töid kunstiks. Need on lihtsalt minu pildid.

Jah, need on naiselikud, lillelised, pitsilised, tiivulised. Minu jaoks ei ole elu kunagi liiga magus. Ja ma ei mõtlegi sealt ükssarviku seljast maha tulla.

Joonistanud olen vahelduva eduga sellest peale, kui õppisin pliiatsit käes hoidma. Olen olnud pigem pliiatsi-inimene. Pliiatsitega olen illustreerinud kolm raamatut.

Esimest korda võtsin ette maalida alles seitse aastat tagasi. Ma ei ole üldse produktiivne. Kõik, mis on, on väljas. Ehk et niisama palju neid maale ongi, praeguseks.

Näituse mõte tuli alles paar kuud tagasi, nii et enamik töödest on värsked.

Mõned neist on enam-vähem illustratsioonid veel mitte valmis olevale raamatule. Enam-vähem sellepärast, et protsess on pooleli ja nende asemele võivad tulla teised.

Sõnadega meeldib maalida. Tõlgin juba üle kahekümne aasta peamiselt rootsi keelest ilukirjandust ja näidendeid. Luulet olen ka tõlkinud, see on nagu magustoit.

Parim, mis minuga juhtunud on, on minu lapsed.

Armastan Haapsalut. Ja Hiiumaad, kust pärinevad pooleldi haldjaverd naisolevused.

Ja kuuma ilma ja Kariibi merd.

Näitus on natuke ikka 50. juubeliga ka seotud. Aga nagu nii ilusasti on öeldud: Vanus ei oma tähtsust. Küsige minult parem, kui palju päikeseloojanguid ma olen näinud, kui palju südameid armastanud, kui palju reisinud või muusikat kuulanud. Just nii vana ma olen.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mama
7 aastat tagasi

Nii ILUS, nii LIHTNE ja nii väga SÜDANTLIIGUTAVAD sõnad ja pildid.
Suur, suur TÄNU!!!
Edaspidiseks õnne ja edu kõiges!