Hiiumaa meretuulepargi vastased avaldavad neljapäeval taas meelt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ei tuulepargile
Eelmine meeleavaldus meeleavaldus Nelja Energia Hiiumaa rannikule kavandatava maailma ühe suurema tuulepargi vastu toimus Kärdlas 8. märtsil. Foto: erakogu.

Neljapäeval kell pool neli pärastlõunal korraldavad Hiiumaa meretuulepargi vastased Kärdlas piketi nõudmisega kaasata kogukond otsustamisprotsessi lepingu sõlmimise küsimuses.

Neljapäeva pärastlõunal kell neli algab Kärdlas Hiiu vallamajas vallavolikogu laiendatud eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek, kus arutatakse Nelja Energia AS, OÜ Hiiumaa Offshore Tuulepark ja Hiiu valla vahel sõlmitavat koostöölepingut.

Koostöölepinguga kinnitaks Hiiu vald, et soovib jätkata koostööd Loode-Eesti tuulepargi ja sellega seotud taristu arendamisel. Kell 15.30 korraldab Hiiu Tuul MTÜ Hiiu vallamaja ees piketi nõudmisega kaasata kogukond otsustamisprotsessi lepingu sõlmimise küsimuses.

Hiiu Tuul MTÜ esindaja Inge Taltsi teatel ei ole Hiiu vallavalitsus ega volikogu esimees vastanud palvetele kogukonda informeerida projekti elluviimisel kavandatavatest ehitustöödest Hiiumaal ja Hiiumaa lähistel. „Vald ei saa osaleda Läänemerd oluliselt mõjutava, suure keskonnamõjuga projektis seda kogukonnale igakülgselt tutvustamata ja keskkonnaküsimustes teha otsuseid kogukonda kaasamata. Liiatigi ei ole tuulepargiga seotud taristu mõju käsitletud ka Loode-Eesti tuulepargi keskkonnamõju hindamise aruandes. Koostööleppe sõlmimine Hiiu valla poolt on oma pädevuse ületamine,” ütleb Talts.

Hiiu Tuul MTÜ esindaja Inge Taltsi teatel on kavandatava tuulepargi rajamine loodusele ja Hiiumaa keskkonnale kahjulik suurarendus, mis tuleb ära hoida.

„Hiiumaa on meie kodu. Me teame, et Hiiumaa ja saart ümbritsev meri on unikaalne loodusväärtus kogu maailma jaoks ja me tahame seda hoida!” ütles Talts. “Suur, 700-1100 megavatine tuulepark, mida Nelja Energia AS Hiiumaa lähistele rajada soovib, rikuks maailmas ainulaadse piirkonna püsivalt.”

Inge Talts ärgitas piketile osalema kõiki, kes soovivad kaitsta Hiiumaad ja seda ümbritsevat merd. “Olete oodatud osalema!“ ütles Talts.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tohoh
6 aastat tagasi

Tuulepargid on pahad, tuumajaamad on pahad, põlevkivijaamad on pahad… kõik on pahad, aga elekter olgu olla? Kas nii?