Praost sai peapiiskopilt kullast risti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

leevi reinsalu arvo tarmula

Leevi Reinsalu sai pikaajalise ja tubli vaimulike töö eest autasustatud. Foto. Arvo Tarmula

EELK peapiiskop Urmas Viilma andis neljapäeval Kullamaa kirikus peetud sinodi eelsel jumalateenistusel Lääne praostile Leevi Reinarule üle kullast risti pikaajalise ja tubli vaimulikutöö eest.

„See on, võiks öelda, meie kõrgeim tunnustus, sest see ei tule ülevalt alla,” selgitas Urmas Viilma Lääne Elule. „Mitte piiskopid ei tunnusta, vaid kogudus. See on ju tegelikult palju toredam ja väärikam.”

Oma õpetajale kuldristi andmiseks peab kogudus pöörduma kirikuvalitsuse poole ja paluma selleks luba. „Aga see on ainult sellisel juhul võimalik, kui tegemist on tubli vaimulikuga, kes on vähemalt 25 aastat vaimulikus ametis teeninud,” ütles Viilma. „Kirikuvalitsus otsustab. On olnud olukordi, kus ei ole antud luba, vähemalt mitte esimese küsimise peale.”

Leevi Reinaru ütles, et konkreetse risti teeb eriti väärtuslikuks see, et seda kandis tema kadunud onu Rudolf Reinaru, kelle algatusel on ehitatud USA Lakewoodi koguduse kirik, mis valmis 1964, ja rajati selle juurde arhiiv.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvo Survo Ingeri kirik
7 aastat tagasi

Tunnen Leevit juba nôuka ajalt, ta vôeti kroonu Leningradi lähedale. Ta sôdurinagi käis meie kirikus ja aitas palju koguduse töös meid ingerisoomlasi. Ta on väga tubli vaimulik, pole üldse karjärist – temale kuulub see kuldrist!!

Kübe
7 aastat tagasi

Mnjaa. Omavahel jagatakse kulda aga katused lekivad, uksed kukuvad eest ssst raha pole.

no
7 aastat tagasi

selle eest saaks kirikule hulga katust peale, ei pea kerjama pidevalt