Haapsalu-Ridala ühendomavalitsus saab uue hoone

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

linnavalitsuse_mänguväljak

Haapsalu linnavalitsuse hoone juurdeehitustööd lükati kalevi alla.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese kinnitusel loobuti plaanist laiendada praegust linnavalitsuse hoonet ja ehitada hoopis uus maja Haava tänavale, kuhu pidi kerkima serverikeskus.

„See ei ole uus idee, mõte ringles juba aasta tagasi, aga jäi siis toppama,“ ütles Sukles.

Et praegune linnavalitsuse hoone jääb uuele ühendomavalitsusele kitsaks, oli teada algusest peale. Selle aasta märtsis ütles aselinnapea Peeter Vikman Lääne Elule, et praeguses linnavalitsuse hoones ruumi juurde saamiseks on kõige parem lahendus kolida linnavalitsuse kolmandal korrusel asuv arhiiv keldrikorrusele ja ehitada mänguväljakupoolsesse otsa laiendus, kuhu mahuvad lift, trepid ja muud juurdepääsud, sh ratastooli kasutavate inimeste jaoks.

Plaanidesse kuulus ka parkla laiendamine, mis tähendab, et mänguväljakut tuleb veidi nihutada. „Väljavaade, et mänguväljaku kõrval hakkavad parkivad autod, tekitas osades linlastes väga suurt pahameelt, seetõttu otsustasime leida mingi muu lahenduse,“ ütles Vikman.

Pärast mitmeid tuliseid vaidlusi ja läbirääkimisi jõuti arusaamisele, et tulevase Haapsalu vallavalitsuse jaoks tuleb ehitada uus ja suurem hoone, mis on piisavalt suur ja vastab kaasaegsetele nõutele. „Jah, muidugi on see suur kulu, aga me saame selleks kasutada ühinemiseks ette nähtud toetust, samuti saame veel laenu võtta,“ ütles Vikman.

Otsuse tegemist lihtsustas asjaolu, et uus büroohoone ehitatakse kinnistule, kuhu oleks pidanud kerkima serverikeskus. „Tundub, et seda ei tule. Ümbruskonna elanikud on serverikeskusega kaasneva müra tõttu sellele projektile ka siiani vastu, uus omavalitsus on neile kindlasti tunduvalt meeldivam naaber,“ viitas Vikman.

Mis saab Haapsalu linnavalitsuse praegusest hoonest, ei osanud Sukles praegu veel öelda. „Haapsalu prioriteetide nimekirjas on algkooli remont. See on väga mahukas projekt ja pole üldse kindel, et see jõutakse õppetööst vabal ajal ära teha. Äkki saaks siis algkooli õppetöö toimuda linnavalitsuse hoones, kuni koolimaja remont valmis saab. Siis leiaks ka mänguväljak sihtotstarbelist kasutust,“ pakkus linnapea.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Villem
7 aastat tagasi

Linn on maha müünud kõik mis võimalik ja võimatu. Sahkerdatud on ära kõik võimalik ja võimatu ja nüüd siis selgub, et saab laenu veel võtta. Ülejäänud linna aga laguneb, laguneb, laguneb…….Tubli Sukles!

Villemile
7 aastat tagasi
Reply to  Villem

Ära Suklest ka nii lolliks tee. Tal juba vilunud pilk peale pandud Ridala valla varale, sealhulgas ka maadele ja kõik hakkab linnas jälle minema paremuse poole. Oootan muutusi……

Vot kus
7 aastat tagasi

Ja siis saab vana maja jälle müüki panna ja… Mina aru ei saa, nii suur maja, aga ära ei mahu, nagu sanatooriumis töötaks.

Seda et
7 aastat tagasi

Uue hoone asemel huvitaks rohkem uued näod selles hoones.

Läänlane!
7 aastat tagasi

Miks siis mitte sulgeda Uuemõisa laste Algkool ja sinna sisse kolida Linnavalitsusele ? 😀 suur hoone.. + osa mis vajab uuenduskuuri.. teeksid ära ja supper.. no problem! 😀 ümber Uuemõisa mõisa on kena loodus park.. mis samuti projekteeriv alles!

ka
7 aastat tagasi
Reply to  Läänlane!

asuküla vana koolihoone seisab tyhjana, koligu kogu kupatusega sinna, nüüd ju kolimine moes ja saab maale uusi töökohti ja julgeoleku risk saab maandatud ja linn maale lähendatud ja ka õudusfilmi materjal seal igal pool olemas ja ka buss käib 3 korda päevas ja linna on kiviga visata ja elav loodus ümberringi ja 500000 krooni maksnud mädanev laste mänguväljak saab siis taaskasutuse aparatsikute lõunase vaheaja näol

Urmas Lauri
7 aastat tagasi
Kübe
7 aastat tagasi

Täna tehakse ikka head aprillinalja. Uus linnavalitsuse hoone, turg müüki jne. Tubli naljaleht LE!