Üle-eestilisel kooliteatrite teatrifestivali Läänemaad esindavad trupid on välja valitud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kooliteatrid (urmas lauri) (9)

Loovus- ja draamaringi „Mäng” lapsed lähevad Läänemaa esindama ka Kolgas toimuvale üle-eestilisele teatrifestivalile. Foto Urmas Lauri

Neljapäeval Läänemaa ühisgümnaasiumis peetud teatripäeval valiti välja teatritrupid, mis lähevad Läänemaad esindama üle-eestilisele kooliteatrite festivalile.

Algklasside vanuseastmes olid tublimad loovus- ja draamaringi „Mäng” 1. rühm, kes esitas Jaanus Vaiksoo näidendi „Ilus, Väga Ilus ja Kuki-Muki“ (lavastanud Anne Suislepp ja Triin Reemann).

Põhikooli vanuseastmes läheb Läänemaad esindama Haapsalu põhikooli näitering tükiga „Väljamõeldud tõde“, mille autor ja lavastaja on Siim Birk.

Gümnaasiumi vanuseastmes oli parim Läänemaa ühisgümnaasiumi näitering „Või Midagi Sellist” näidendiga „Tõmin“, mille Georg Orwelli teose „1984“ põhjal on dramatiseerinud ja lavastanud Karel Rahu.

Parimaks näitlejaks tunnistati algklasside vanuseastmes Tõru Kannimäe, põhikooli vanuseastmes Mattias Metsalu ning gümnaasiumi vanuseastmes Geerit Kikut, Caryna Bogdanov, Karl-Christoph Rebane.

Läänemaa teatripäeval esines seitse näitetruppi – kolm algkooli- ja neli gümnasistide truppi ning üks põhikoolitrupp.

Seda, kas ja kes sõidab Läänemaalt üle-eestilisele teatrifestivalile, otsustas žürii koosseisus Kristiina Oomer, Kaido Rannik ja Krista Kumberg.

Üle-eestilised kooliteatrite festivalid peetakse aprillis Jõhvis (põhikoolid) ja Tallinnas (gümnasistid) ning mais Kolgas (algkoolid).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments