Eesti parimad noored linnutundjad õpivad Metsküla algkoolis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Metsküla algkool

Metsküla koolipere. Arhiiv

Eile, 29. märtsil Tartu ülikooli loodusmuuseumis üle-eestiline linnuviktoriinil selgusid parimad noored linnutundjad. Kuuendat korda peetud viktoriinil oli rekordarv osalejaid. Võidutsesid Metsküla algkooli ja Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilased.

Nooremas vanuseastmes saavutasid esikoha Metsküla algkooli õpilased Silver Nikkel, Samuel Kastepõld ja Joosep Michels ning vanemas vanuseastmes Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilased Sofia Marlene Haug, Johanna Maria Jõgisu ja Claudia Olev.

Osalejad vastasid  kirjanduse põhjal koostatud küsimustele ja pidid ära tundma linnuliike välimuse, laulu ja häälitsuste järgi. Õpilastel tuli ära arvata näiteks pesitseva linnu liik pesa kirjelduste põhjal või järjestada linnud suuruse järgi.

Žürii esimehe ornitoloog Margus Otsa sõnul oli konkurents tihe ja parimate väljaselgitamiseks tuli esitada lausa neli lisaküsimust.

„Välimuse järgi tundsid õpilased linde suhteliselt hästi, raskemateks osutusid lindude laulu ja häälitsuste ülesanded,” ütles Ots.

Linnuviktoriinil osales üle Eesti kokku 33 võistkonda 96 õpilasega, mis on rohkem kui ühelgi varasemal aastal. Võisteldi kahes vanuseastmes: 6.-7. klass ja 8.-9. klass. Parimad noored linnutundjad selgitas välja žürii koosseisus Margus Ots, Külli Kalamees-Pani ja Karin Pai.

Noorem vanuserühm (6.-7. klass)

I koht – võistkond Metsküla Merikotkad koosseisus Silver Nikkel, Samuel Kastepõld ja Joosep Michels (Metsküla algkool)

II koht – võistkond Kalakotkad koosseisus Laura Kaaviste, Maarja Kahre, Joosep Järvmaa (Pärnu Ülejõe põhikool)

III koht – võistkond Kajakad koosseisus Triinu Luts, Leena Margareth Viilup, Hanna Brigita Kört (Gustav Adolfi gümnaasium)

Vanem vanuserühm (8.-9. klass)

I koht – võistkond Kustikad koosseisus Sofia Marlene Haug, Johanna Maria Jõgisu, Claudia Olev (Gustav Adolfi gümnaasium)

II-III koht – võistkond Käo Sulased koosseisus Paul Kaasik, Eva Lotta Tamm, Mari Remm (Miina Härma gümnaasium)

II-III koht – võistkond Kivirullijad koosseisus Anni Joamets, Kaarel Fridolin, Artur Raik (Tallinna prantsuse lütseum)

Linnuviktoriini korraldas Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments