HÕFF-il esilinastub Mart Sanderi õõvafilm

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

HÕFFi avarongkäik 056 sander
Mart Sander. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide festival HÕFF on saanud täiendust veel ühe eesti filmi esilinastusega, milleks on Mart Sanderi esimene täispikk thrilleri sugemetega õudusfilm „Juhuslik nimetaja”.

Mullu valminud linateose aluseks on Sanderi enda samanimeline monolavastus. Filmi autori sõnul on tegu närvesööva psühholoogilise õuduslooga kirjanikust, kellel areneb ühel ööl kummaline telefonivestlus anonüümse helistajaga.

„Kahe aasta eest kirjutasin mononäidendi „Juhuslik nimetaja“, millega tiirutasin aasta jooksul ringi nii Eestis kui ka välismaal ja esinesin ka Broadwayl. Igal pool peeti etenduse süžeed huvitavaks ja uudseks. Nii tekkiski mõte sellest lavastusest filmiversioon teha – õudusfilm kannatab sageli veidi etteaimatavate süžeeliinide all. Kui laval olin üksi, siis filmiversiooni tõime sisse ka teisi tegelasi – kuid sisuliselt on see ikkagi film mehest, kes istub ühes toas ja räägib telefoniga. Kes ootab tempokat actionit, pettub kindlasti. Kes armastab filmidele kaasa nuputada ja mõttes sammhaaval mõistatust lahendada, see ehk jääb rahule,” sõnab Mart Sander.

Filmi peaosalist kehastab Mart Sander, teistes osades Liis Tarvis Flack, Louis Zezeran, James Arney ja teised. Filmi operaator on Roland Rammul, filmi on tootnud FilMinistry.

„Juhuslik nimetaja“ linastub HÕFF-il Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis. Filmi esilinastusel viibib autor koos kaasnäitlejate ja võttegrupiga.

28.-30. aprillil toimuval festivalil näeb ligikaudu 30 täispikka filmi. Lisaks eri žanre koondavale põhiprogrammile, kust leiab viimase aasta parimaid, julgemaid ja originaalsemaid linateoseid, näidatakse publikule ka nostalgiast tiinet retroprogrammi, jätkatakse friigi- ja B-filmide näitamisega ning oma kindel koht kuulub ka ekstreemfilmiseansile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments