Aprilli lõpus korraldatakse esimene avatud kalasadamate päev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kalasadamad

29. aprillil toimub esimest korda üle-eestiline avatud kalasadamate päev. 11 sadamat kutsuvad endale külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu. Sadamad on avatud kell 8–14.

Esimesel üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval saab näha sadamaid nii seest- kui ka väljastpoolt. Sadamates on võimalus osta otse kaluritelt värsket kala ja maitsta kohalikke kalatoite.

Asukohad ja programmid

Igal sadamal on oma programm. Sadamates on kohal kalateadlased, kalakokad, vabatahtlik merepääste, Politsei- ja Piirivalveamet; kohapeal saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja pillimehed ning lastele toimuvad kalaõpitoad, õngekoolitused ja purjekool.

Päeva korraldavad Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus. Korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Osalevad sadamad

Harjumaa: Leppneeme, Tilgu
Hiiumaa: Suursadam
Ida-Virumaa: Toila
Läänemaa: Virtsu
Pärnumaa: Japs, Võiste, Lindi
Saaremaa: Nasva
Tartumaa: Kolkja
Viljandimaa: Oiu

Meelespea külastajale

Riietu ilmale sobivalt.
Võta kala jaoks kaasa anum.
Pargi auto selleks ette nähtud kohta.
Tutvu eelnevalt kalasadamate programmidega.
Võta kaasa sularaha.
Varu külastuseks aega.
Naudi päeva!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments