Postimees: Soomlaste hüljatud majad teevad Martna valla murelikuks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna kolekorterid 084 Martna vallavanem Tiiu Aavik pelgab, et hüljatud majad, mille Soome arendaja andis riigile, tulevad taas valla kätte, ja siis peab omavalitsus hakkama nendega tegelema. Foto: Urmas Lauri

"Me müüsime need tühjad majad maha 2000. aastal," meenutas Aavik. Ostjal oli plaanis panna sinna elama eakad soomlased, kirjutas Postimees.

Kolhoosikorra lõpul ehitatud kortermajad vahetasid kolm korda omanikku, kuni viimane soomlasest omanik Kausimyynti OÜ pankrotti läks. Pankrotihaldur pakkus maju vallale, vald loobus ning majad anti üle riigile.

Aaviku sõnul on nad niigi üle Eesti kuulus vald, sest neile kuulub kõige enam kortereid – 80 –, millest mitmed on tühjad. Kui riik peakski Soome arendajalt saadud majad taas vallale andma, siis on Aaviku sõnul ainult üks lahendus – need ära lammutada.

Nüüd riigile kuuluvad hüljatud majad on aga kena krohvikorra all ja nende katus on korras. Aaviku sõnul on majade seisukord üsna hea, neil on oma katlamaja ja need saaks edukalt korda teha. "Aga kas enne on mõtet teha söökla ja oodata sööjaid või peaks enne söökla tegemist ka sööjaid olema?" jäi Aavik majade renoveerimise suhtes skeptiliseks.


Vt ka: "Martna on korteriterikkaim vald Eestis"

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Klounaad
6 aastat tagasi

On ikka maru huvitav koht 🙂 On loomulik et need majad oleks kulu. Seda see nn vallavanem kardab. Ei saa raha suterdada oma tasku. Samas pakub hirmsasti huvi,milliste et majadega see vald tegelenud on ???? Vastan ise 🙂 Mitte ühega. Väljaarvatud vallamaja.