Avakülg » Pealugu, Uudised » 329 Läänemaa inimest pole veel madalapalgalise toetust taotlenud

329 Läänemaa inimest pole veel madalapalgalise toetust taotlenud (3)

raha, euro, maksuamet, pensionFoto: arhiiv

Alates sellest aastast makstakse madalapalgalistele kord aastas tulumaksutagastusena toetust, mille täpne summa arvutatakse välja töötaja tuludeklaratsiooni andmete alusel. Eelmise nädala lõpul oli 20 000 inimesel taotlus selleks veel tegemata. Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailine Aasmäe sõnul on Läänemaalt tulemata 329 taotlust.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ütles Postimehele, et taotluse mittetäitnute seas on palju neid, kes eelmistel aastatel ei pidanudki tuludeklaratsiooni esitama ja seetõttu on see ka tänavu tegemata jäänud. "Alates järgmisest nädalast saadame nendele inimestele ka otsepostituse, et nad oma tuludeklaratsiooni sel aastal ära täidaksid," märkis Liivamägi.

Aasmäe tuletas meelde, et toetuse taotluse saab esitada pärast seda, kui inimene on tuludeklaratsiooni e-maksuametis/e-tollis ära kinnitanud. Kui maksu- ja tolliameti andmetel on tulu kriteeriumi täidetud (aastane tulu jäi alla 7817 euro), kuvatakse tuludeklaratsiooni viimasel lehel info madalapalgalise töötaja toetuse kohta ja teksti juures on eraldi olemas link, millele vajutades saab edasi liikuda taotluse esitamise juurde. Siis kontrollib maksu- ja tolliameti süsteem veel üle, kas ka kõik teised kriteeriumid on täidetud, seejärel saab oma taotluse ära kinnitada ja näeb kohe ära ka oma tagasimakse suuruse.

Kui juhtub, et taotlus jääb mingil põhjusel sellisel viisil esitamata – ei pannud teksti tähele vms, on teine võimalus logida pärast tuludeklaratsiooni esitamist uuesti e-maksuametisse/e-tolli sisse, valida menüüst „Töötamine ja väljamaksed“ ja seejärel menüüst „Madalapalgaliste toetus“. Siit edasi saab vaadata, kas toetuse saamise tingimused on täidetud ja juba sealsamas taotluse esitada.

MTA juhendi madalapalgaliste töötajate toetuse kohta leiab siit.

3 “329 Läänemaa inimest pole veel madalapalgalise toetust taotlenud”

  1. ja siis uuritakse teie must ümbriku rahake välja madalapalgalised ning maksupettuse eest kõik vangi :)

  2. See rohkem ikka palga maksja süü

    • kui sina esitad avalduse, et madalapalgalisuse eest riigilt toetust saada ja samas saad musta raha lisaks, mida sa maksuametile ei teata, siis on see sinu süü ju, mitte palgamaksja! Sina ise deklareerid oma tulusid ja sina ise vastutad. Vahele jäädes maksad lihtsalt väga suured trahvid, mis ületavad neid toetuseid mitmekordselt, vangi sind loomulikult ei panda, see on ju lisakulu, sina madalapalgaline pead kasumit tootma, mitte kahjumit riigile.

Kommenteeri

Viimased uudised

css.php

© 2017 Lääne Elu. All Rights Reserved.