Teeme ära talgupäevaks on registreeritud juba kümme Läänemaa talgupaika

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teeme Ära talgud raudtee ääres (arvo tarmula) (5)

Teeme ära talgupäevast on alati väga aktiivselt osa võetud. Foto arhiiv

Kaks päeva tagasi avatud registreerimine tänavu 6. mail peetavaks ”Teeme ära" talgupäevaks on hooga käima läinud. Üle Eesti on kirja pandud juba ligi 180 talupaika, Läänemaalt on registreeritud kümme talgut.

 Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles BNSile, et kõige kiirem on tänavu olnud Harjumaa rahvas, kus praeguseks kirjas juba 52 talgut. "Ühed talgud on panid kirja juba ka Soomes Turus elavad eestlased, kes uurisid, kas saame talgute stardipaketi otse Soome saata," lisas ta.

Läänemaal on kõige aktiivsemad olnud Lääne-Nigula valla rahvas, kus on registreeritud neljad talgud, Ridala vallas on kirjas kahed. Üks talgukoht on registreeritud Haapsalus, Vormsil ning Martna ja Lihula vallas. 

Populaarsemad talguliigid on heakorratalgud, mida on praeguseks kirja pandud 130. Külatalguid on tegistreeritud 60, Eesti Vabariik 100 talguid on kirjas 53. "Aga juba on ka registreeritud kogukonna turvalisuse talguid, korteriühistute talguid, prügikoristust, looduskaitse ning spordi- ja terviserajatiste talguid," rääkis Tüür.

Talguliste kirjapanek saab hoo sisse aprilli keskel, kuid esimesed kiiremad on juba kirjas. "Näiteks Ida prefektuuri abipolitseinikud ning vabatahtlikud mere- ja järvepäästjad on minemas appi Naissaarel peetavaile talgutele," ütles Tüür.

6. mail peeteva talgupäeva üks märksõna on valmisolek looduse vingerpussideks ning võimalikeks loodusõnnetusteks. Teine märksõna ka valmistumine Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ja lipuehtesse seadmiseks, samuti laululavade ja tantsuplatside korrastamine üle Eesti.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
7 aastat tagasi

Viie rikkama riigi hulka kõlab ka viisaastaku plaanina kusjuures !
Peaauhinnaks on mõnus äraolemine Brüsselis korraliku palga eest rääkimata pensionist ja kompidest !

uskmatu+toomas
7 aastat tagasi

Kunagi sügaval vene ajal tegin ettepaneku tehase juhtidele-hoiame korda aastaringselt ! Vastus oli-mida me siis kommunistlikul laupäevakul teeme. Praegu käib sama asi edukalt edasi,kogume kambaga prügi kokku ja ladustame kuskile seal kuskil vedeleb seda kokku kogutut sadade tonnide viisi.Koristatud paikades hakkavad mõne päeva möödudes jalle prügihunnikud kerkima jne.jne. Praegusel tehnikaajastul,kus kasutusel on väga väiksed ja mitte erti kallid kaamerad,leiame natuke raha nende paigaldamiseks ja tuvastame need rikkujad. Meie riik on nii õhukeseks hööveldatud,et meil ei ole reostajate ja pättide vastu võitlemiseks jõudu ! Ainuke mida veel saab on reidid kõik puhuvad kuna see makstakse vahelejäänute poolt mitmekordselt kinni. Jõudu talgulistele… Loe rohkem »

geenivaramu
7 aastat tagasi

kus kohas saab end registreerida (kas või illegaalslt) salaja prügi metsa viimise kursustele? Siiralt. Muidu lõppeb mingitel erilisel aktivistidel “tööpõld” otsa. Aga mis siis kui need üliaktivistid ise rahastaks neid nn. stardipakette! Osavõtureitingu langus?

Priit
7 aastat tagasi
Reply to  geenivaramu

Mis sul selle vastu on kui keegi midagi vabatahtlikult teeb? Sind ei sunni keegi kuhugi tulema. Võid rahulikult arvuti taga edasi istuda ja maalilmakorda kiruda.

to Priit
7 aastat tagasi
Reply to  Priit

“Vabast tahtest” siis nii palju: ei mina ega minu ema/isa, vanaema/vanaisa ja ka eelnevad põlved ei ole metsa midagi vedanud. S.t tühjusest tühjust on mõtetu korjata, olenemata maailmkorrast. Tõesti on sul Priit õigus, arvuti tagant lahkumata saab lasta prügi ära viia. Mind häirib see, et riik leiab sellisele tegevusele veel maksumaksja raha. Põhjusi ei ole vaja “koristada” vaid algus hakkab kui mitte kodust siis “ennetusest.” Või kandub see siiski enamusel geenides edasi. Vaata peeglisse või enda sisse.