Haapsalu linnavalitsus kavandab juurdeehitust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

linnavalitsuse_mänguväljak

Haapsalu linna- ja Ridala vallavalitsuse ametnikud hakkavad pärast liitumist töötama koos ühes majas, see aga tähendab praeguse raehoone juurdeehitust.

Juurdeehituse eelprojekti praegu koostatakse. Haapsalu linnavalitsuses töötab 42 inimest, Ridala vallavalitsuses 11. Kui palju tuleb töökohti tulevases ühendomavalitsuses, pole praegu veel kindel.
„Praegu on kokku lepitud, et mõlema omavalitsuse töötajad saavad tööd. Aga enne, kui aeg käes, pole teada, kui palju inimesi soovib ise lahkuda või pensionile minna ja kas nende asemele kedagi vajatakse või saab töö ümber korraldada seniste ressursside arvel,” selgitas Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Samuti pole veel selge omavalitsuse esialgne struktuur, mis peaks valmis saama aprilli lõpuks. Seega arvestatakse praegu umbkaudsete arvudega.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul on ruumi juurde saamiseks kõige parem lahendus kolida linnavalitsuse kolmandal korrusel asuv arhiiv keldrikorrusele. Hoone mänguväljakupoolsesse otsa ehitatakse aga juurde laiendus, kuhu mahuvad lift, trepid ja muud juurdepääsud, sh ratastooli kasutavate inimeste jaoks. Linnavalitsuse hoonet on kavas soojustada, koos sellega läheb uuendamisele fassaad. „Krohv kukub juba alla,” märkis Vikman.

Mõeldud on ka parkimiskohtadele. „Neid tuleb natuke juurde tekitada,” selgitas Vikman. „Plaan on küll väga toores, aga üks võimalus on tuua laste mänguväljak haljasalal natuke kõnniteele lähemale,” rääkis ta ja kinnitas, et mänguväljak ei kao ega muutu ka väiksemaks. Vikman lisas, et eelprojektiga soovitaksegi leida parim võimalik lahendus.

„Kui on eelprojekt, saame selle põhjal hinnata umbkaudse maksumuse. Kuna juurdeehituse põhjuseks on liitumine, peame Ridalaga kokku leppima, kas ja kui palju kasutada selleks meile ette nähtud liitumistoetust,” selgitas Vikman.

Töid plaanitakse teha etappide kaupa, töökohad omavalitsuse töötajatele tuleb tagada 1. jaanuariks 2018. „Osa ehitustöid tuleb kindlasti teha suvel ja neid, mis otseselt inimesi ja nende töökohti ei puuduta nagu fassaaditööd ja parkimisplats, saab ka hiljem teha,” rääkis Vikman.

Ridala vallavalitsusest jäävad seega Uuemõisa lossi tühjad ruumid. Vikmani sõnul oleks neid ruume vaja koolil. Valge saali ja ühe arhiiviruumiga on omavalitsusel aga teised plaanid.
„Linnavalitsuses oli nõupidamine, kus Lääne maavalitsus tuletas meelde, et üks maakonnakeskuse ülesandeid on korraldada perekonnaseisuga seotud toiminguid. Ridala abivallavanem Ailar Ladva tegi ettepaneku, et need ruumid võikski enda kasutusse saada perekonnaseisuamet, mis praegu tegutseb Ehte tn 9 majas,” ütles Vikman.
Ta lisas, et Uuemõisa lossi tuleviku üle otsustamine käib Ridala vallavalitsuse taktikepi all.

„Vallavalitsuse praeguste ruumide tuleviku küsimus on veel läbi arutamata, otsuseid pole tehtud,“ nentis Ridala vallasekretär Igor Pogodin. Ta ütles, et kõigepealt oodatakse maavalitsuse likvideerimist – kas ja millised ametikohad ning kohustused kohalikele omavalitsustele üle antakse ja kas need jäävad praegustesse ruumidesse või mitte.
„Seda kõike me veel ei tea. Praegu teadaolevalt tehakse need otsused suvel,” ütles Pogodin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nali või?
7 aastat tagasi

2 linnasekretäri, 2 haridusnõunikku, trobikond sotsiaaltöötajaid? Palju neid mossis nägusi sinna välisukse juurde istuma läheb? Maavanem lubas uusi kandidaate , uusi nägusi, seda see ongi või?

einoh
7 aastat tagasi

pidi nagu ökonoomia kaasa tooma see haldusrefom, aga läheb nagu alati, mitu linnapea asemetäitjat saab nüüd olema, ah

ennekõike
7 aastat tagasi

Mis mõttes kõik ametnikud jätkavad. Kelle eest sa Sukles räägid? Konkursi korras tuleks inimesi tööle võtta, et need mugavustsoonis istuvad mutid kaoksid.

ha ha
7 aastat tagasi

ja kunagi kisasid kommentaatorid,et milleks meil üldse seda maximat vaja on,et seal ei hakka keegi käima.Aga näe,nüüd on nii vaja maximat ja selle parklat

Mõtlen
7 aastat tagasi

Parkla on planeeritud nii, et kui linnavaltsuse töötajad pargivad naaberkrundile Posti tn 34a, jääb olemasolev parkla Maksima poe poolses küljes külastajate-linnakodanike kasutusse.
Kas olete mõnes teises linnas näinud mänguväljakut linnavalitsuse krundil?
Haapsalus see on ja se ei kao.Mõned liumäed-kiiged-liivakastid vahetavad asukohta ja parkla eraldatakse haljastusega mänguväljaku poolt.
Kas 15 parkivat autot eraldavad enam Co2 kui 20m eemal asuv Posti tänava liiklus. Palun ärge esitage läbimõtlematuid ettepanekuid ja kahtlustusi,

Ei näe
7 aastat tagasi

erilist põhjust nii suurel saalil ülakorrusel,need unised linna volikogu istungid saab edukalt ka väiksemas ruumis pidada ja saal ümber ehitada otstarbekas ruumi lahenduseks.

Ma arvan
7 aastat tagasi

et linnavalitsuse majas on küllalt avarad ja suured kabinetid,olen käinud ja näinud.Saab väga edukalt osad kabinetid sisustada nii,et mahub rohkem inimesi kabinetti.Ei pea igas ruumis ainult 1 inimene istuma.Kontori töö on selline vaikne,et ei tohiks küll segada üksteist.Kõik asjad peaks olema enne läbimõeldud kui ehitama ja planeerima hakata.Pole vaja liigselt raha raisata.Lasteväljaku asjal irisejatele…..Selle ronimisredeli saab edukalt natuke ettepoole viia küll.Pole seal kunagi mingit tohutut lastehorde näinud.Ja mänguväljakuks on seda küll palju nimetada.????¨Üksik liumägi pole veel mingi laste väljak ja Haapsalus on muide väga tore mänguväljak lossipargis,kus lastel on tõesti huvitav.Suuremad lapsed istuvad nagunii kodus oma nuti seadmetes,nemad sinna turnima… Loe rohkem »

Tegus+eakas
7 aastat tagasi

Maja on muidugi vaja korda teha, aga miks on vaja uude omavalitsusse vaja rohkem inimesi tööle võtta, sellest küll aru ei saa.

kodanik
7 aastat tagasi

Mina valin selle, kes lubab linna haridusmaastikul korra majja luua ning linna praeguse haridusnõuniku ära puhkama saadab.

No
7 aastat tagasi

No haapsalu linnavalitsuses on kohe päris kindlasti paar inimest,kes tulevikus tööd ei saa, lubagu Sukles mida tahab! Sukles mängib kindlalt seda mängu,et tema sügisel jätkab,kuid tema asemel ma selles küll nii kindel ei oleks. ja siis kui läheb tema, lähevad ka tema lemmiknaised.