Saalijalgpalli Haapsalu Cupil osales rekordarv klubisid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Märtsikuu esimestel nädalavahetustel peeti Haapsalu Wiedemanni Spordihoones saalijalgpalli noorteturniiri Haapsalu Cup. Tegemist oli juba 11. korda peetud turniirisarjaga, mida korraldab Läänemaa Jalgpalliklubi.

Sel aastal oli osalema tulnud kokku 320 noort jalgpallurit koguni kolmeteistkümnest erinevast jalgpalliklubist üle Eesti. Maagiline number 13 osalejate arvu näol on ka selle turniirisarja rekord, sest varasematel aastatel pole klubisid nii rohkearvuliselt kohale tulnud. Esindatud oli suurklubi Nõmme Kalju, FC Kose, Saku Sporting, Saue JK, Keila JK, Pakri SK, Pärnu JK Vaprus, Raplamaa JK, Kohila Püsivus, SaareMaa JK aaMeraaS,Hiiumaa SK, Lõuna-Läänemaa JK ning muidugi  korraldaja, Läänemaa JK.

Võistluse peakorraldaja, Läänemaa JK juhatuse liikme ja treeneri, Triin Vellemäe sõnul olid paljud klubid turniiril esimest korda. Kuna enamus suurte klubide kasvandikke treenib aastaringselt sisehallide kunstmuruväljakutel, ei ole saaliturniiridel osalemine nende esimene eelistus, lisas ta. Selle üle, et nad meile sel aastal mängima tulid, on muidugi väga hea meel, ütles Vellemäe.

Neljal mängupäeval peeti kokku kuus erineva vanuseklassi turniiri. Saalivõistlust alustasid kõige nooremad trennilapsed, kel sünniaastateks 2010 ja 2009. See on iga, kus kõige olulisem rõõm mängust. Seetõttu pani korraldaja kõigile neis vanuserühmades mänginud seitsmekümne kahele lapsele kaela ka täpselt ühesuguse osalusmedali.

Teisel mängupäeval võtsid üksteiselt mõõtu turniiri vanimad – 2004.sünniaastaga poisid, kes Eesti noorte meistrivõistlustel sel hooajal U14 vanuses mängivad. Kolmas turniiripäev möödunud laupäeval oli 2007.-2008.sündinute päralt. Neis kahes vanuseklassis oli osalejaid ka kõige rohkem, suisa 130. Kuna saalis jalgpalli mängides on korraga väljakul 5 mängijat ning mänguaeg 15 minutit, siis turniirisüsteemis mängides üle kümne võistkonna osalema võtta ei saa, muidu veniks võistluspäev liiga pikaks, kommenteeris korraldaja Triin Vellemäe. Seetõttu olime kahjuks raske südamega sunnitud viiele võistkonnale ära ütlema, nentis ta. Varem on pigem pidanud tegema suuri pingutusi, et üldse osalejaid leida. Enamikes piirkondades on klubisid ümberringi rohkem ning seetõttu ei pea mängupraktika saamiseks edasi-tagasi mitusada kilomeetrit sõitma. Küsimusele, miks sel aastal turniirikutse vastu võtsite, vastas näiteks Nõmme Kalju treener Renee Luhalep, et pealinnas mängides on kõik võistkonnad juba teada ning nad soovisid mängida tiimidega, kellega muidu kokku ei puutu.

Turniiri viimasel võistluspäeval läinud pühapäeval mängisid 2006.sündinud noored jalgpallurid.

Turniiri üks peamiseid eesmärke on pakkuda kõigile Haapsalus treenivatele lastele võimalust saada oma kodukohas mängupraktikat. Saades teada, millised klubid sel aastal osalema tulevad, olid nooremad lapsed veidi ehmunudki ning küsisid treenerilt, miks neile nii tugevad vastased kohale kutsutakse, nii pole neil lootuski medalit saada, kommenteeris Läänemaa JK treener Triin Vellemäe. Seda suurem on rõõm, et neljas vanuseklassis jõudsid Läänemaa JK noored tugevas konkurentsis ja mitmel korral läbi kohamängude penaltite esikolmikusse, lisas Vellemäe.

Tulemused:

  • 2004 – 1) Läänemaa JK I, 2)Lõuna-Läänemaa JK, 3) Nõmme Kalju FC
  • 2006 – 1) Nõmme Kalju FC  I, 2) Läänemaa JK, 3) Keila JK
  • 2007 – 1) Nõmme Kalju FC Must II, 2) Läänemaa JK I, 3) Nõmme Kalju FC Must I
  • 2008 – 1) Saku Sporting Valge, 2) Kohila Püsivus, 3) Läänemaa JK
  • 2009 – 1) Pakri SK, 2) Raplamaa JK, 3) Hiumaa SK

Heameel on tõdeda, et kohaletulnud võistkonnad jäid turniiri korraldusega väga rahule ning nii klubide esindajate kui kaasa elama tulnud lapsevanemate käest on tulnud palju positiivset tagasisidet.

Erinevalt paljudest turniiridest, kus auhinnatakse vaid esikolmikusse jõudnud, sai Haapsalu Cupil iga osaleja väikese maiuse. Samuti olid eriauhinnad kõigi tiimide suurimatele pingutajatele. Pluss loomulikult vahvad medalid ja karikad esimesele kolmele.

Turniiri teenindasid kohtunikena Läänemaa JK esindusmeeskonna mängijad Bert Rotberg ja Vadim Konov.

Täname MarDent Kesklinna Hambakliinikut, OÜ Nevi ja Suderite pere, kelle kaasabil toredad auhinnad välja panna saime. Samuti kiidusõnad hea koostöö eest Wiedemanni Spordihoone töökale kollektiivile.

Fotod: Elen Kuli, Riina Karnau, Kai Piiper

Haapsalu Cup 2017_2004.vanusegrupp_1.koht_Laanemaa JK

2004. vanusegrupp 1. koht – Laanemaa JK.

Haapsalu Cup 2017_2006.vanusegrupp_Laanemaa JK_2.koht

2006. vanusegrupp 2. koht – Laanemaa JK.

Haapsalu Cup 2017_2007.vanusegrupp_2.koht_Laanemaa JK 2007. vanusegrupp 2. koht – Laanemaa JK. Haapsalu Cup 2017_2008.vanusegrupp_Laanemaa JK_3.koht

 

2008. vanusegrupp 3. koht – Laanemaa JK.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments