Maris Lauri: pensionireformi muudatused soodustavad ümbrikupalkade maksmist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

riigikogu maris lauri f ave tampere Maris Lauri. Foto: Ave Tampere

Sidudes pensionimakse üksnes töötatud aastatega, soodustatakse võimalikult väikese ametliku palga maksmist, leiab majandusanalüütik, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Maris Lauri.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Maris Lauri juhtis arupärimises peaminister Jüri Ratasele tähelepanu sellele, et keskmisest suurema sissetulekuga inimesi karistatakse tulevikus väiksemate pensionitega.

„Me ei saa olla nõus sellega, et esimene pensionisammas muudetakse sõltuvaks üksnes töötatud staažist. Jätkusuutlikkuse seisukohast on muudatused pensionisüsteemis paratamatud, kuid praeguseid ümberkorraldusi pole valitsuses küllaldaselt analüüsitud ega huvigruppidega läbi arutatud,“ ütles Lauri.

Majandusanalüütik märkis, et selline lähenemine soodustab ümbrikupalkade maksmist, kuna palk pole pensioni arvutamisel oluline.

„Paljud inimesed on arvestanud sellega, et nende pension sõltub palgast ka esimeses pensionisambas. Meil on inimesi, kellel pole teist pensionisammast ja lisatagatisi,“ lisas Lauri.

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon esitas eile peaminister Jüri Ratasele küsimusi kolmel arupärimise teemal: pensionireformi, riigivalitsemise reformimise ja Eesti Taimekasvatuse Instituudi tuleviku kohta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Alampalk
7 aastat tagasi

Alampalgamäär peab olema vähemalt 800 euri ja töötatud aasta võrdne ühe pensionistaaši aastaga. Kui valitsejad hoolivad rahvast.

Aivar Kokk: ümbrikupalga suurenemisega hirmutamine on tondijutt | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka siit: "Maris Lauri: pensionireformi muudatused soodustavad ümbrikupalkade maksmist" […]