Haapsalu toomkiriku katuse toetuseks saab annetusi teha kolmapäevani

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Toomkiriku katuseremont

Toomkiriku katuseremont algas 2014. aastal, esimesed vaskplekktahvlid paigaldati katusele 2015. aastal. Foto arhiiv

Haapsalu toomkiriku uue katuse toetuseks saab annetusi teha veel kolmapäeva, 15. märtsini, sest aprillis on plaanis katusetööd lõpetada

Annetuskampaania kuulutas piiskopilinnust haldav sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa muuseumid välja 2015. aasta kevadel, mil katuseremont algas. Veidi vähem kui kahe aastaga on annetusi kogunud üle 17 000 euro. Annetanud on nii eraisikud, kogudused, seltsid ja kui ka firmad. 

Annetuste kogumise eesmärk on katta Haapsalu toomkiriku vaskplekiga, mis jääks kiriku katusele vähemalt järgmiseks kahesajaks aastaks.Kampaaniaga sooviti leida 1078 toetajat, sest just nii palju vaskplekktahvleid tuleb katuse restaureerimistööde käigus toomkiriku katusele paigaldada. Ühe vaskplekktahvli jõudmist katusele saab toetada 41 euroga. 

Iga annetaja nimi jäädvustatakse vaskplekktahvlile, mis paigaldatakse katusele kõige viimasena. Sellest tahvlist saab ajakapsel, mis on paari sajandi pärast uue katuse panijatele tervitus 2015. aastast. 

Lisaks annetustele on riik pühakodade programmi kaudu toetanud Haapsalu piiskopilinnuse toomkiriku katuseremonti kolme aasta jooksul toetanud 200 000 euroga. 

Annetusi toomkiriku katuse heaks saab teha SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid arveldusarvele EE891010220034796011 (arve saaja Rahandusministeerium), viitenumber 3500081500, märksõna “Toomkiriku katus”.
Annetust on võimalik teha sihtasutuse muuseumides: Haapsalu Piiskopilinnuses, Haapsalu Raekojas, Iloni Imedemaal, Raudtee- ja Sidemuuseumis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
7 aastat tagasi

miks vanajumal ise ei anneta või ei ehita, muidu teeb küll jutu järgi iga päev imesid, küll pimedad nägijateks ja jalutud tantsijateks, aga siin nii saamatu, või ei taha äkki toetada, või on see siis ainult müüt, et ta olemas on, kui on nii osavõtmatu