Päästeteenistuse medali saavad Hannes Kliss ja Kalev Pea

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa päästetöötajad Hannes Kliss ja Kalev Pea võtvad homme siseminister Andres Anveltilt ja päästeameti peadirektorilt Kuno Tammearult vastu päästeteenistuse medali.

Hannes Kliss

Operatiivkorrapidaja Hannes Kliss. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa päästepiirkonna operatiivkorrapidaja Hannes Kliss on Läänemaa päästepiirkonnas töötanud üle 17 aasta. Kaastöötajad iseloomustavad teda kui äärmiselt südamlikku, sooja ja lahket inimest, kes teeb oma tööd ssüdamega ja panustab päästepiirkonna arengusse 110%.

Klissi suurimaks plussiks peetakse oskust asju kõrvalt vaadata ja soovi asju lahendada nii, et kõik osapooled oleksid rahul. Operatiivkorrapidajana korraldab Klissil päästjatele õppusid ja harjutusi, millest meestele ka reaalselt kasu on – õppused/harjutused on alati hästi läbi mõeldud ja korraldatud. Oma vaikse ja rahuliku olekuga on Hannes Kliss väga hea kuulaja ja läbirääkija, leides suitsusukelduseks vajalikke harjutuskohti ja muretsedes õppusteks vanu autovrakke.

Lihula päästekomando päästja Kalev Pea on Lihulas komandos töötanud 15 aastat, neist viimased kümme meeskonnavanemana. Tema puhul on tegemist taipliku ja terase meeskonnavanemaga, kes nii-öelda viienda vanemana asendab eri vahtkondade meeskonnavanemaid. Pea suudab eri vahtkondadesse hästi sulanduda ja tagada ladusa meeskonnatöö, mis iga meeskonna erisust arvestades on väga hea omadus. Talle ei valmista raskusi lasteaedades ja koolides väikestele lastele päästealaseid üritusi korraldada ja loenguid pidada, ega ka kodukülastusi teha, jagades  asjalikke nõuandeid ja vajadusel juhtides tähelepanu märgatud puudustele. 

Kalev Pea paremalt esimene. Mikk Luuk

Lihula komando päästja Kalev Pea (paremalt esimene). Foto erakogu

Töökaaslased märgivad ära sedagi, et Kalev Pea käib igal võimalusel, ka omast vabast ajast, vaatlemas maakondlikke päästeõppusi ning kui vaja, osaleb õppuste korraldusmeeskonnas või hindajana.

Päästeteenistuse aumärkidega autasustatakse päästetöötajaid, samuti teisi Eesti kodanikke ja välismaalasi vapruse eest inimeste ja vara päästmisel ning silmapaistvate teenete eest päästetööde korraldamisel, tegemisel ja päästeteenistuse arendamisel.

Kokku antakse üle 54 päästeteenistuse aumärki: üks Suur Kuldrist (mida on 18 aasta jooksul välja antud ainult 13), kolm Hõberisti, 35 päästeteenistuse medalit, üks Elupäästja II klassi medal ja 14 Elupäästja III klassi medalit (sh kuus eraisikut, neist üks laps). Lisaks antakse üle Missioonimedalid, peadirektori tänukirjad ning Siseministeeriumi tänukirjad ja hinnalised kingitused. Kokku tunnustatakse 74 inimest.

Aumärgid ja tänukirjad annavad siseminister Andres Anvelt ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu annavad homme kl 15 KUMU kunstimuuseumis üle päästeenistuse aumärgid.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
7 aastat tagasi

Tublid poisid .

Notsu
7 aastat tagasi

Tubli!Vàike jàrve on ka usin olnud…miks tema siis ilma jài?