Parvlaev Tiiu asub Eesti poole teele ilmselt järgmisel nädalal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uued parvlaevad (tiiu)
Parvlaev Tiiu. Foto: TS Laevad / parvlaeva eskiisjoonis

TS Laevad võtab suure tõenäosusega järgmisel nädalal Türgi laevatehases Sefine vastu parvlaeva Tiiu ning see asub Eesti poole teele.

Jaanuari lõpus toimusid Sefine laevatehases ka Tiiu ametlikud merekatsetused, mis läksid hästi ja näitasid, et laev on töökorras.

Hiiumaa liini jaoks ehitatud parvlaev Tiiu on 114 meetrit pikk, mahutab 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Tiiul saavad olema päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale. Laev hakkab reisijaid teenindama Rohuküla-Heltermaa liinil. Eestisse saabub alus tõenäoliselt märtsis.

Hiiumaa liinil kurseerib juba Tiiu sõsarlaev Leiger, mis on samuti valminud Türgi laevatehases. Leigri reis laevatehasest Eestisse võttis aega viis nädalat. Leiger oli Hiiumaa mütoloogilione vägilane, Tiiu on tema naine.

Saaremaa liinil kurseerib juba parvlaev Tõll, mis on nime saanud Saaremaa vägilaselt, tema kaaslaseks saab parvlaev Piret, mis on nime saanud vägilase naiselt. Saaremaa liini laevad ehitati Poola laevatehases.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kui
7 aastat tagasi

hiidlane on ajakirjanik siis pole vahet, kas saarlasest vägilase nimi on Maret või Piret:)

Tüürimees
7 aastat tagasi

Kas mitte Piret ei peaks olema viimase laeva nimeks ?