Koolilõuna toetus kasvab uuest aastast ühe euroni

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

ühisgõmnaasiumi söökla arvo tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi söökla. Foto Arvo Tarmula

Valitsuskabinet kiitis heaks põhimõtte kasvatada järgmisest aastast omavalitsustele ja erakoolidele antav riiklik koolilõunatoetus 78 eurosendilt ühe euroni õpilase kohta päevas, mis loob senisest suuremad võimalused lastele ja noortele tervisliku koolilõuna pakkumiseks.

Minister Mailis Repsi sõnul aitab kvaliteetne koolilõuna lastel paremini keskenduda õppimisele ning tasandab ka koduseid erinevusi. „Toetuse kasv annab nii munitsipaal- kui ka erakoolidele suuremad võimalused lastele tasuta ja maitsva lõunasöögi pakkumiseks,“ ütles minister Reps.

Alates järgmise aasta jaanuarist tõuseb koolilõuna toetuse päevane summa ühe euroni ehk aastane koolilõuna toetus õpilase kohta 136,5 eurolt 175 euroni. Omavalitsustele ja erakoolide koolilõunatoetuseks ning riigikoolides kvaliteetse lõuna pakkumiseks eraldatav summa kasvab järgmisest aastast enam kui 26 miljoni euroni. Käesoleval õppeaastal saavad linnad ja vallad riigilt koolilõunatoetust 17,8 miljonit eurot ning erakoolid 1 miljon eurot.

Toetuse kasv annab omavalitsustele ja erakoolidele suuremad võimalused kõikidele lastele tasuta tervislikuma koolilõuna pakkumiseks. Lisaks saavad koolid jätkuvalt koolipiimatoetust ning koolipuuvilja- ja köögiviljatoetust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
7 aastat tagasi

Hea uudis. Kohe näha et uus valitsus on tegus.

Hitler
7 aastat tagasi

Aga aafrika prussakad ögiwad end täis…

Eksitav foto
7 aastat tagasi

Uudis puudutab omavalitsusele kuuluvaid koole…. Fotol riigile kuuluv kool.
Riigigümnaasiumites kompenseeritakse õpilaste toit täies ulatuses.