Seoses talviste teeoludega ei soovita Maanteeamet suverehvidega sõita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Naastrehv. Foto: Urmas Lauri

Naastrehvide vahetamisega ei tasu kiirustada. Foto: Urmas Lauri
Naastrehve suverehvide vastu veel vahetada ei tasu. Foto: Urmas Lauri

Kuigi tänasest tohib Eestis sõita suverehvidega, ei soovita Maanteeamet veel rehvivahetusega kiirustada. Muutliku ilma tõttu võib teedel esineda jätkuvalt libedust, mis muudab suverehvidega autosõidu äärmiselt ohtlikuks.

„Talverehvide kohustuslik kasutusaeg (15. oktoober kuni 1. märts) saab küll läbi, päevased temperatuurid on valdavalt plusspoolel ja suuremad teed on lumevabad, kuid rehvivahetusega ei tasu kiirustada. Öösel on külmakraadid ning püsib libeduse oht. Naastrehve võib kasutada kuni 31. märtsini, talviste tee- ja ilmastikuolude korral kuni 30. aprillini. Seega ei tasu veel rehvitöökotta tormata,“ selgitab Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Talverehvide kasutamine Eestis on kohustuslik alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Naastrehvidega sõitmine on lubatud alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, talviste teeolude korral kuni 30. aprillini. Naastudeta talverehvidega ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
7 aastat tagasi

„Talverehvide kohustuslik kasutusaeg (15. oktoober kuni 1. märts..?

Kulla Villu, tee omale selgeks, et esimene tärmin on siiski 01 detsember.

Mmm
7 aastat tagasi

Ei ärge käige jala tervis ei tule libe ja oht kukkuda

ikka
7 aastat tagasi
Reply to  Mmm

ja kindlasti on kukkumise ajal käed taskus

Ivo
7 aastat tagasi

Soovitan üldse mitte sõita. Käige jala ja tervis tuleb.