Haapsalu raamatukogu direktor sai pikaajalise töö eest tunnustuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilme Sepp
Ilme Sepp. Foto: Rahvusraamatukogu

Raamatukoguhoidjate ühing tunnustas eile toimunud aastakonverentsil parimaid raamatukoguhoidjaid ja raamatukogusid. Teenetepreemia pikaajalise pühendunud töö eest sai seekord Haapsalu raamatukogu direktor Ilme Sepp.

Teenuse hea kvaliteet, uuenduste elluviimine, aja ja ühiskonnaga kaasas käimine, raamatukogu ja kogukonna ühtekuuluvuse nimel töötamine – need on olnud Ilme märksõnad läbi aastate.

Keerulisematel aegadel on Ilme juhtimisel korduvalt raamatukogu kolitud avariipinnalt ajutisele pinnale, kõik selleks, et ei läheks läbi mõte raamatukogu „ajutisest“ sulgemisest. Läänemaa raamatukoguhoidjatele on Ilme korraldanud õppereise nii kodu- kui välismaal. Samuti on ta igati toetanud kolleegide erialaste teadmiste täiendamist.

Raamatukoguhoidjate ühingu juht Katre Riisalu ütles Vikerraadiole antud intervjuus, et Ilme ongi preemia teeninud ära sellega, et on pea 40 aastat arendanud raamatukogu Haapsalus. „Ma usun, et väga paljudele tuleb ette ka muinasjutukonverents, mis tema eestvedamisel on juba aastaid toimunud,“ lisas Riisalu. Muinasjutukonverents toimub tänavu 1. juunil juba viiendat korda.

Ilme on ka aastakümneid kogunud ja koostanud kroonikat, mis kajastab väga suurt osa kogu Haapsalu linna kultuurielust. Ta on pidanud üle Eesti kirjavahetust või sõitnud ka ise Tallinnasse kohale, et kogude Läänemaa kultuurielus ja raamatukogunduses osalenud inimeste mälestusi. Kogumistöö tulemusena ilmus 2011. aastal ka raamat „Lugejale avatud. Haapsalu raamatukogurahvas meenutab“.

Eesti raamatukoguhoidjate ühing asutati 1923. aastal Eesti raamatukoguhoidjate I kongressil ja taasasutati 1988. aastal Eesti raamatukoguhoidjate V kongressil. Tänapäeval kuulub ühingusse 800 raamatukoguhoidjat ja mitmeid raamatukogusid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Linnakodanik
7 aastat tagasi

Lahke ja rõõmsameelne inimene, palju panustanud ning arendanud raamatukogu. Kindlasti tunnustust väärt!