Eile algasid Poolas parvlaeva Piret merekatsetused

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Parvlaeva Piret veeskamine Poolas

Piret jaanuaris. Foto TS Laevad

Eile, 28.veebruari hilisõhtul algasid Poola laevatehases Remontowa TS Laevad neljanda parvlaeva Pireti ametlikud merekatsetused.

Merekatsetuste jooksul toimub erinevate laeva elektroonika-, automaat- ja navigatsioonisüsteemide testimised ja seadistamised tegelikus opereerimiskeskkonnas ehk merel.

Merekatsetustest võtavad lisaks TS Laevad ja Remontowa laevatehase töötajatele osa ka klassiühingu, suuremate seadmete tarnijate ja ehitusjärelevalve esindajad.

Katsetused kestavad orienteeruvalt 3-5 päeva.

Pärast merekatsetusi kulub veel 1-1,5 kuud laeva lõpliku valmimiseni.

Parvlaev Piret on 114 meetrit pikk, mahutab 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Piretil saavad olema päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale. Laev hakkab reisijaid teenindama Virtsu- Kuivastu liinil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
irwq
7 aastat tagasi

Üks suure suuga onu lubas et märtsi lõpuks on mõlemad laevad kohal , nüüd on hea kui üks jõuab aprillis , teine alles maiks