Tunnistaja: Vorobei käis tapmise eelõhtul õue peal laskmist harjutamas

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tarankovi tapja Juri Vorobei kohtuistung 27. veebruar 201735

Juri Vorobei kohtupingis. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kohtumajas jätkus täna Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatava Juri Vorobei asja arutamine tunnistajate kuulamisega.

Esimesena andis tunnistuse Juri Nikson, kes hoiab kohtualuse isa, 2014. aastast vangis istuva Viktor Vorobei maakodu mitte kaugel tapmispaigast. Sealsamas maakodus hoidis oma paati Nikolai Tarankov. Nikson ütles, et hooldas ka Tarankovi paati.

“12. septembri õhtul helistas Nikolai Tarankov mulle ja ütles, et tuleb hommikul paadile järele, et kalale minna.”

Nikson pani paadi ja võrgud valmis.

Samal õhtul tuli majja Juri Vorobei, et tuua Niksonile poest süüa. “Jõime teed, rääkisime olmeküsimustest, mis majas vaja teha. Me ei rääkinud Nikolai Tarankovist. Juri paistis normaalne.”

Niksoni sõnul valmistus Juri Vorobei jahiks, tulistades õues jahirelvast märki. “Paarkümmend minutit laskis. Õhtul sõitis minema,” rääkis ta.

13. kuupäva hommikul kella nelja paiku tuli Tarankov Niksoni sõnul paadile järele ja läks kalale.

Kui Tarankov järgmiseks hommikuks paati tagasi toonud ei olnud, helistas Nikson nende ühisele tuttavale Valeri Brusovile. “Mul ei olnud Tarankovi telefoninumbrit. Ta helistas salastatud numbrilt,” selgitas mees.

“Küsisin, kas ta teab, kus Tarankov on, sest paati pole ta tagasi toonud,” rääkis Nikson. “Brusov lubas uurida ja tagasi helistada.”

Brusov helistanudki ja öelnud, et Tarankov ei võta toru. Ta soovitas Niksonil helistada haapsallasele Oleg Chizhevichile, kellega Tarankov on samuti varem kalal koos käinud. “Oleg läks kohale ja helistas, et auto seisab, paat ka, aga Tarankovi pole. Ütlesin, et vaataks autosse ja teeks pagasiukse lahti. Ta ütles, et Tarankov on pagasiruumis ja verine. Mina ütlesin, et ta kutsuks kiirabi. Tema, et sellest pole abi, sest Tarankov on juba sinine. Siis ütlesin, et ta kutsuks politsei,” rääkis Nikson.

Siis helistas ta Tallinna Valeri Brusovil ja rääkis, et Tarankov on surnud.

Eilsel avaistungil avaldas prokurör süüdistuskokkuvõtte, mille järel tunnistas 36-aastane Juri Vorobei end Nikolai Tarankovi tapmises süüdi.

Süüdistuse kohaselt tekkis Vorobei ja Tarankovi vahel konflikt ning kuna Vorobei väitel kartis ta enda ja enda lähedaste elu pärast, siis otsustas ta Tarankoviga rääkida. Kalale jõudnud Tarankov ütles aga Vorobeile, et ta ei soovi viimasega rääkida. Eitava vastuse peale sooritas Vorobei püstolist vähemalt seitse lasku Tarankovi suunas, tappes allilmaliidri sündmuskohal.

Seejärel põgenes Vorobei sündmuskohalt ning mattis püstoli maha. Püstol püsis peidus kuni eelmise aasta 14. oktoobrini, kui Vorobei näitas peidukohta politseiametnikele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kont
7 aastat tagasi

Häbi eesti vabariik, pättide paradiis!
Tapja vanemad istuvad kinni narkokuritegude eest ja tapja ise ka on narkar ja narkoärikas.
Talu või suvila aga asub looduskaitse alal ja seda hooldab veel palgatud hooldaja. Selle asemel, et kurjategijatelt vara ära konfiskeerida, peame me juba mitu päeva esilehtedelt lugema mingite allilmakaakide omavahelistest arveteõiendamistest.

METSAWEND...
7 aastat tagasi

See asi ei klapi…

Mismõttes?
7 aastat tagasi

Võrgud?

Mismõttes nagu
7 aastat tagasi

Võrgud?