Läänemaa aasta alkoholikahju vähendaja on Varje Ojala-Toos

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna tunnustas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tegusamaid alkoholikahjude vähendajaid igast maakonnast. Tervisedendajate riikliku tunnustamisega soovitakse esile tõsta rahvastiku tervise arendamisse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi. Lääne maakonna terviseedendaja on Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos. Tema kandidatuuri esitas Lääne maavalitsus.

„Tänaseks on arusaam sellest, et ühiskond peab astuma samme tervema alkoholikultuuri poole, üldlevinud. See ei ole juhtunud niisama, vaid ikka meie süsteemse teavitustöö ja ühiste jõupingutuste tulemusena,“ rääkis minister Ossinovski. „Tugevam alkoholipoliitika ei ole keelu, vaid vabaduspoliitika. Me tahame anda inimesele rohkem vabadust alkoholi tarbimisel. Vabadust otsustada ilma pealetükkiva reklaamita ja osta toiduaineid alkoholiga kokku puutumata. Tegelikku vabadust tarbimisel, vabana alkoholisõltuvusest.“

Lääne maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmuse sõnul on Varje Ojala-Toos oma kogukonna aktiivne eestvedaja ja utsitaja. Lisaks vallavanema tööle, osaleb ta usinalt ka ühiskondlikus elus, abistab ürituste korraldamisel, kirjutab projekte. Näiteks on tema kaasaaitamisel käima lükatud Lihula tervisekeskuse projekt.

Sotsiaalministeerium on alates 2013. aastast tunnustanud tublisid terviseedendajaid igast Eesti maakonnast. Eesmärk on tõsta esile inimesi, kes oma põhitöö või muu tegevusega on panustanud rahvatervise valdkonda.

Fotod: Hele Leek-Ambur

Varje Ojala-Toos

Varje Ojala-Toos2

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
midagi tuttavat
7 aastat tagasi

Olgu selle Ojalaga kuidas on, arvatavalt tubli inimene. Asendustegevus igasuguste ja kõikvõimalike tiitlite jagamisega on saanud vähemalt Läänemaal saanud siinsete arendajate põhitegevuseks, kurb.

Jaan
7 aastat tagasi

Kas Lihula on rohkem jooma hakatud ja riigikassa rohke raha saanud?

???
7 aastat tagasi

Alkoholikahju (saamata jäänud riigitulu) tekib kui ei osteta Eesti kauplustest alkoholi. Kahju vähendamine seisneb alkoholi massilises ostmises!?

Koha pealt
7 aastat tagasi

Võtame siis Jevgeni ja Varje terviseks!

Joomakaru
7 aastat tagasi

Maavanem sots , minister sots, vallavanem sotside nimekirjas…

Karsklane Lihulast
7 aastat tagasi

Minister tunnustas igast maakonnast alkoholikahjude vähendajaid. Palun selgitust kuidas pr. Toos sellega seotud on. Võiks siis pikemalt asjast kirjutada . kas tegu poliitüritusega?

Pärnakas
7 aastat tagasi

Järgmisena palun Läänemaa arendaja tiitlit.

Kübe
7 aastat tagasi
Reply to  Pärnakas

Jäme?

Madis
7 aastat tagasi

Vaatasin kaks korda kalendrit, ei ole 1. aprill, ei OLE.

AB
7 aastat tagasi

Ja jah ega enesekiitust saa teistele usaldada!