Kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad käisid külas Päikesejänku lasteaias

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Kaitseliidu Lääne maleva ja naiskodukaitse Lääne ringkonna esindus oli Eesti vabariigi aastapäeva eel kutsutud külla Haapsalu Päikesejänku lasteaeda, et üheskoos mööda saata üks tore päev.

Päikesejänku lasteaia saal oli Eesti vabariigi aastapäevaks pidulikult kaunistatud ning lasteaia direktor Karin Zahharov tervitas kätlemistseremoonial kõiki lapsi ja õpetajaid. Oli näha, et vanemad olid lapsed tähtpäevale kohaselt riidesse sättinud ja nii võis pidu vääriliselt alata.

Esmalt kõlas Eesti vabariigi hümn, oli meeldiv näha, et Päikesejänku lapsed oskasid hümni kaasa laulda.

Avakõnes rääkis lasteaia direktor Eestimaa sünnipäevast, rääkis lipust – tema värvidest, Eesti vapist, rahvuslinnust ja –lillest. Lastele olid teemad tuttavad, oli äratundmist ja kaasarääkimist. Seejärel algas pidupäevale kohane kontsert. Lapsed olid selgeks õppinud päeva– ja ajakohased  laulud ning päris mitmed neist tahtsid vägisi pisara silma tuua.

Peale imeilusat kontserti said sõna Kaitseliidu ja Naiskodukaitse esindajad, kes rääkisid oma tegemistest riigikaitses. Miks on olemas Kaitseliit ja Naiskodukaitse, mis on nende erinevus, miks on ühed riided ja vormid sellised ja teised teistsugused. Rääkisime ka ohutusest ja kinkisime lastele odavaima elukindlustuse – meie helkureid. Lasteaia töötajad said kingituseks naiskodukaitse tegemisi tutvustava brošüüri ning Eesti vabariigi 99. aastapäevaks said Päikesejänku lapsed ka Eesti ja Kaitseliidu käsilipud ning Kaitseliidu ja Naiskodukaitse logodega õhupallid.

Pärast väikest vaheaega jätkus päev õues, kus oli üle seatud neli erinevat õpilauda. Naiskodukaitse tutvustas lastele sõduri toidupakki, rääkis selle sisust ja ka maitsest ning rääkis ka kaardi ja kompassi esmasest kasutusest. Kaitseliidu liikmed tutvustasid lastele sõduri varustust ja nii mõnigi laps tahtis seljakoti raskust proovida. Kui lastele käib veel sõduri seljakoti raskus üle jõu, siis lasteaiaõpetajatest nii mõnigisai sõduri seljakoti selga küll! Sõduri kiivrit tahtsid enamus lastest proovida ja talvemütsi peale see sobis päris kenasti. Põnevust pakkusid ka sõduri rakmed ning uuriti, miks on sellel nii palju taskuid ja mis seal sees käib? Olime lastele vaatamiseks kohale tulnud Kaitseliidu autoga ning laste seas oli nii, kes tahtsid roolida kui ka neid, kes tahtsid kaasreisijad olla.

Kaitseliidu Lääne maleva ja naiskodukaitse Lääne ringkonna poolt aitasid päeva kordaminekule kaasa kpt Jüri Tõnisma, v-vbl Jaanus Tameri, vbl Taavi Vaher, Maire Kruus, Vaima Valk, Merle Soone ja Heiki Magnus. Ja meie kõik kirjutame nüüd Päikesejänku pastakaga! Oli üks ilus isamaaline päev päikesejänkudega!

Heiki Magnus
Kaitseliidu Lääne maleva teavituspealik

Fotod Heiki Magnus ja Päikesejänku lasteaed

Kaitseliit Päikesejänkus1 Kaitseliit Päikesejänkus2 Kaitseliit Päikesejänkus4 Kaitseliit Päikesejänkus5 Kaitseliit Päikesejänkus6 Kaitseliit Päikesejänkus7 Kaitseliit Päikesejänkus8

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments